Ucraïna

Almenys 11 morts i més de 60 ferits en un restaurant a Kramatorsk per un atac rus amb míssils

És la principal ciutat de Donetsk sota control d'Ucraïna i està situada a uns 40 quilòmetres de Bakhmut, que ha estat el punt més calent del front de guerra

RedaccióActualitzat

Almenys 11 persones han mort i més de 60 han quedat ferides aquest dimarts al vespre en un atac de l'exèrcit de Rússia a Kramatorsk, la principal ciutat de Donetsk sota control d'Ucraïna.

L'atac ha estat a les 8 del vespre hora local amb 2 míssils, que han caigut en un restaurant del centre de la ciutat, Ria Pizza, que és on hi ha hagut les víctimes mortals.

Equips de rescat treuen una dona ferida de sota de la runa, aquest dimecres a Kramatorsk (Reuters)

Durant la nit els equips de rescat han anat traient persones de sota la runa, i el recompte de morts ha anat pujant, fins als 11 d'aquest dimecres a la tarda hora catalana, i els més de 60 ferits, alguns en estat crític.

Tres dels morts eren menors d'edat, de 12, 15 i 17 anys, i entre els ferits també hi ha un nadó d'un any d'edat.

Equips de rescat i una ambulància davant el restaurant destruït, aquest dimecres a Kramatorsk (Reuters)

Una escriptora ucraïnesa i tres colombians entre els ferits

Una de les persones que està crítica és l'escriptora ucraïnesa Victoria Amelina, ferida al cap, que era al restaurant sopant amb tres colombians que han resultat també ferits.

Són l'escriptor Héctor Abad, la periodista Catalina Gómez, que segueix la invasió russa per a diversos mitjans, entre els quals La Vanguardia, i Sergio Jaramillo, exalt comissionat per a la pau del país.

L'atac també ha afectat o destruït parcialment edificis d'habitatges, locals comercials, una oficina de correus, a més d'altres edificis i vehicles que eren al carrer.

Kramatorsk, que tenia 150.000 habitants abans de la invasió, és a uns 40 quilòmetres de Bakhmut, que ha estat el principal front de guerra a la regió durant els últims mesos.

És una ciutat que ha estat objecte d'altres atacs anteriorment, el més mortífer dels quals va ser l'abril del 2022, poc després de la invasió, que va matar més de 60 persones a l'estació de tren plena de gent que fugia del front de guerra.

Voluntaris porten una persona ferida rescatada, aquest dimecres a Kramatorsk (Reuters)
ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut