MUNDIAL DE COREA I EL JAPÓ

Alemanya es classifica per a les semifinals en vèncer els Estats Units per 1 a 0

Alemanya s'ha convertit en la segona selecció classificada per a les semifinals del Mundial en vèncer per la mínima la selecció dels Estats Units, gràcies a un gol de Ballack en el minut 38. La victòria ha estat força injusta. Els nord-americans han estat superiors en el segon temps, i fins i tot l'àrbitre no els ha concedit un penal per una mà dins de l'àrea alemanya. La selecció germana no es classificava per a unes semifinals des que va ser campiona a Itàlia l'any 1990. El rival en semifinals sortirà del partit que enfrontarà Corea i Espanya.

Els primers minuts del partit han estat bojos. Els Estats Units arribaven amb molt de perill a la porteria de Kahn, i els alemanys responien amb rapidesa. El centre del camp semblava no existir. Passat el quart d'hora de joc ha arribat una claríssima ocasió de gol, a peus del nord-americà Landon Donovan, protagonista de la primera part. Però Kahn, molt encertat avui, ha desviat la pilota com ha pogut i ha evitat que el primer gol pugés al marcador. I en el minut 20 ha arribat el perill a la porteria de Friedel. Una combinació de Frings amb Schneider ha acabat amb el fora de joc dels alemanys. Prop de la mitja hora de joc, Donovan ha tingut una altra oportunitat per estrenar el marcador, però Kahn, un cop més encertat, s'ha llançat als peus del jugador nord-americà, que s'ha entretingut massa. Pocs minuts després, Kahn ha tornat a salvar el conjunt de Rudi Voeller en aturar un altre xut de Donovan. I quan semblava que més a prop estaven els nord-americans del gol, ha arribat el gol d'Alemanya, en el minut 38. Ziege ha penjat la pilota en un llançament de falta i Ballack ha enviat de cap la pilota al fons de la xarxa. Podria haver arribat el segon gol quan només faltaven tres minuts per a l'acabament de la primera part, però el pal s'ha aliat amb el conjunt americà i ha evitat el que hagués estat el gol de la tranquil·litat abans de marxar als vestuaris. En la segona part, la selecció nord-americana ha estat superior, però no l'han acompanyat la sort ni l'arbitratge. En el minut 49, el col·legiat escocès Hugh Dallas ha anul·lat un gol dels Estats Units per falta del conjunt americà. Berhalter ha xutat a porteria, Kahn ha intentat desviar la pilota, que semblava entrar dins la porteria, però abans l'ha tocada amb la mà un defensa alemany. Sembla que la decisió arbitral no ha estat gaire encertada. Quan només faltava un minut per a l'acabament del partit, els americans han tingut l'ocasió més clara del partit per empatar. Mathis ha deixat una pilota al segon pal a Sanneh, que, de cap, ha enviat la pilota fregant el pal.