La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i la ministra de Sanitat, Ana Mato.
La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i la ministra de Sanitat, Ana Mato. (Foto: EFE)
Madrid

Sáenz de Santamaría presidirà un comitè especial per gestionar la crisi de l'Ebola

El presidirà la vicepresidenta del govern espanyol i comptarà amb la presència, entre d'altres, de la ministra de Sanita, Ano Mato

RedaccióActualitzat

Dos comitès per combatre l'Ebola. El govern espanyol ha anunciat la creació de dos grups de treball per gestionar la crisi, un de política i un altre de científic.

El primer, el comitè especial de gestió de l'Ebola, servirà per coordinar els recursos per combatre la malaltia. Estarà presidit per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i comptarà amb la presència de bona part dels ministeris del govern de Mariano Rajoy, inclosa la titular de Sanitat, Ana Mato. També hi seran representants dels ministeris d'Exteriors, de Defensa, d'Economia i de Justícia.

El comitè inclou representants de la Conselleria de Sanitat del govern de la Comunitat Madrid i de l'hospital Carlos III.

La vicepresidenta ha explicat que hi haurà almenys una reunió diària i que bona part dels membres que hi participin tindran dedicació exclusiva.

El segon comitè és un de científic, que ha de donar suport al primer.

L'executiu ha obert a més una línia de crèdit específica del Ministeri d'Hisenda per adoptar "les mesures que calgui" per garantir la lluita contra la malaltia.

El govern espanyol ha fet aquest anunci després del Consell de Ministres d'aquest divendres i coincidint amb la visita del president espanyol a l'auxiliar sanitària malalta d'Ebola, Teresa Romero.

La batalla contra l'Ebola

Sáenz de Santamaría ha volgut agrair la feina del personal sanitari i ha afirmat que guanyaran la batalla contra la malaltia.

"Espanya és un país preparat amb professionals sanitaris de primer ordre. Sabem que es pot fer front a aquesta situació"

Preguntada sobre la repatriació dels malalts, la vicepresidenta l'ha defensat i ha especificat que van seguir totes les recomanacions de l'OMS:

"Espanya té una obligació amb el seus ciutadans, que tenen dret a tornar al seu país"

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut