La ministra de Sanitat, Ana Mato, aquest dimarts, a Madrid.
La ministra de Sanitat, Ana Mato, aquest dimarts, a Madrid.
Madrid

Mato defensa la constitucionalitat de l'ajust sanitari davant del dictamen del Consell de Garanties

La ministra de Sanitat respon al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya i apunta que el decret de l'executiu espanyol "és una bona fórmula perquè seguim comptant amb una sanitat pública gratuïta i de qualitat per a tots els ciutadans".

RedaccióActualitzat
La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha dit aquest dimarts que el reial decret llei de mesures urgents sobre sanitat és constitucional i que es tracta d'una llei aprovada pel Congrés i el Senat. Mato ha respost d'aquesta manera al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya, que determina que el reial decret és contrari a la Constitució i vulnera competències de la Generalitat. El govern català s'aferra a aquest dictamen per presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional.

Per Mato, el decret impulsat pel govern espanyol "és escrupolosament respectuós amb la Constitució i garanteix la viabilitat del sistema sanitari en el futur". La ministra també ha destacat que "tota la reforma va ser consensuada amb la immensa majoria de les comunitats autònomes". Mato ha afegit que el decret "és una bona fórmula perquè seguim comptant amb una sanitat pública gratuïta i de qualitat per a tots els ciutadans".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut