Madrid

El Suprem cita Griñán el 9 d'abril i Chaves cinc dies després com a imputats en el cas dels EROs

Pel que fa als altres tres aforats imputats, l'exconseller José Antonio Viera compareixerà el 7 d'abril, l'exconseller Gaspar Zarrías el 16, i la senadora Mar Moreno, el 27.

RedaccióActualitzat

Els expresidents d'Andalusia José Antonio Griñán i Manuel Chaves, tots dos socialistes, compareixeran al mes d'abril com a imputats en el cas dels EROs irregulars. Griñán ho farà el 9 d'abril i Chaves el 14.

Chaves ha assenyalat que la seva situació no ha canviat, ja que contra ell no pesa cap "imputació formal" i ha assenyalat que té la "consciència tranquil·la" i que confia que la causa "s'arxivi". "No hi ha sentència d'imputació formal contra nosaltres, no hi ha inculpació, ni indici de delicte, simplement és així per haver d'anar a declarar, res ha canviat en absolut", ha dit el diputat nacional en resposta als periodistes al Congrés després de conèixer-se la citació per anar a declarar al Suprem com a imputat.

A més, Chaves ha assenyalat que sempre s'ha sentit "amb més suport" pel seu partit i ha confiat que la seva citació per declarar no influeixi a les eleccions autonòmiques andaluses del pròxim 22 de març.

El Tribunal Suprem cita cinc aforats entre el 7 i el 27 d'abril. Tots ells van sol·licitar comparèixer voluntàriament i ho faran un cop s'hagin fet les eleccions andaluses. Per a la resta d'aforats el calendari és el següent: el primer que declararà serà l'exconseller José Antonio Viera, citat per al 7 d'abril; després, el 9 compareixerà Griñán i Chaves ho farà el 14. El dia 16 s'ha citat el també exconseller andalús Gaspar Zarrías. L'última a comparèixer serà la senadora Mar Moreno, el 27, segons han informat fonts de l'alt tribunal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut