Estrasburg

Ana Mato: "Com que no he fet res, no crec que hagi de dimitir"

La ministra de Sanitat, Ana Mato, afirma que té el suport del president espanyol, Mariano Rajoy, perquè continuï en el seu càrrec, després que un informe policial ha revelat que la trama Gürtel va regalar a la família de la ministra viatges, articles de luxe i festes d'aniversari. Mato insisteix que ella no ha fet res i que no hi ha motiu perquè dimiteixi.

RedaccióActualitzat
"Com que no he fet res, no crec que hagi de dimitir", ha dit la ministra de Sanitat, Ana Mato, després que un informe policial apunti que la família de la ministra ha rebut regals i viatges en el marc del "cas Gürtel". Mato ha defensat la seva gestió en el ministeri i ha remarcat que la seva trajectòria ha estat sempre transparent, alhora que ha assegurat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, li fa costat perquè continuï en el càrrec.

La ministra de Sanitat ha fet aquestes declaracions a l'Eurocambra, a Estrasburg, on s'ha reunit amb la vicepresidenta de la Comissió Europea i titular de Justícia, Viviane Reding, i els comissaris de Salut, Tonio Borg, i d'Afers Socials, Lazlo Andor. Ana Mato ha insistit en la seva innocència quan li han preguntat sobre la petició dels socialistes perquè presenti la dimissió, després de les noves informacions sobre la imputació del seu exmarit Jesús Sepúlveda en la trama Gürtel. Mato ha dit que no es pot responsabilitzar de les actuacions d'altres persones i que només ho pot fer de les seves activitats.

La ministra ha afegit que continuarà exercint el seu càrrec "amb total transparència, en defensa dels interessos dels espanyols", i ha destacat que mai no ha estat investigada i que el 2011 es va arxivar un informe sobre el "cas Gürtel" en què apareixia el seu nom com a dona de Jesús Sepúlveda: "Un jutge em va dir que jo no tenia res a veure amb la causa i va arxivar la qüestió".





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut