Estats Units

Un funcionari mata 12 persones en un edifici municipal a Virginia Beach, als EUA

Un treballador ha entrat armat al complex on treballava i ha matat 12 persones, la majoria companys seus

RedaccióActualitzat

Un altre tiroteig massiu als Estats Units s'ha saldat aquesta matinada amb 13 víctimes mortals, incloent-hi l'autor de la matança, abatut per la policia.

Els fets han passat en un complex d'edificis municipals de la població de Virginia Beach, una ciutat costanera de mig milió d'habitants. Un treballador municipal ha entrat al complex, on treballava, amb una pistola i un fusell i ha matat 12 persones, la majoria companys seus.

Desenes de treballadors han fugit com han pogut de l'edifici 2 del complex municipal, mentre la policia acordonava la zona i perseguia durant una bona estona el sospitós.

Les autoritats han identificat l'autor de la matança com a DeWayne Craddock, un empleat municipal de 40 anys que feia 15 anys que treballava als serveis municipals.

Les víctimes, set homes i cinc dones eren companys de feina de Craddock. La policia no ha revelat el mòbil del tirador, indicant que la investigació encara està en curs.

 

 

El presumpte autor dels trets mortals ha estat abatut per la policia després d'un intercanvi de trets. Hi ha sis persones que n'han resultat ferides, una d'elles és un policia que s'ha salvat gràcies a l'armilla antibales. La policia no ha concretat el possible mòbil de l'agressor i només ha indicat que es tractava d'un empleat "descontent".

Amb aquesta acció, de nou, s'enceta el debat sobre la tinença i compra d'armes als Estats Units. L'autor de la matança d'aquest divendres a Virginia Beach havia comprat les armes que va fer servir de manera legal.

Com passa després de cada tiroteig massiu als Estats Units, tot el país està de dol, però una meitat guarda silenci i l'altra es posa les mans al cap en constatar que són l'únic país desenvolupat amb matances periòdiques inevitables.

Virgínia és un estat tradicionalment conservador i la possessió d'armes de foc hi està molt estesa. També és on hi ha la seu de l'Associació Nacional del Rifle, el principal lobby del sector i ferm defensor de la venda lliure d'armes.

S'han tornat a sentir crides per regular la tinença i compra d'armes que, amb la majoria republicana al Senat, tenen poques possibilitats de prosperar.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut