Havia de ser una plàcida visita cultural a una bonica casa georgiana, però un imprevist va deixar incomunicats un centenar de persones
Havia de ser una plàcida visita cultural a una bonica casa georgiana, però un imprevist va deixar incomunicats un centenar de persones (National Trust)
Regne Unit

100 turistes atrapats a la mansió d'Agatha Christie per una misteriosa cadena d'imprevistos

Agatha Christie va comprar la mansió georgiana Greenway el 1938 amb els guanys de les seves novel·les més venudes

RedaccióActualitzat

Més d'un centenar de persones van quedar atrapades aquest divendres durant diverses hores a Greenway House, l'antiga casa de la famosa escriptora britànica de misteri Agatha Christie, al comtat de Devon, enmig del camp.

En una sèrie d'esdeveniments que s'haurien pogut treure directament de les pàgines d'una de les novel·les de misteri de Christie, el grup de visitants de la mansió de l'escriptora es va quedar incomunicat quan un gran arbre va caure i va bloquejar tots els accessos a la propietat. Una forta tempesta colpejava la zona.

La situació d'aquest centenar de turistes bloquejats a una gran i misteriosa mansió tenia molts punts en comú amb una de les novel·les més populars de l'escriptora anglesa, "Deu negrets".

A "Deu negrets", 10 persones arriben com a convidats a una gran i luxosa mansió propietat d'un multimilionari nord-americà situada en una illa remota davant la costa de Devon. Allà comencen a passar coses i descobreixen que no poden sortir de l'illa perquè una tempesta ha inutilitzat l'únic vaixell que hi arriba. A partir d'aquest moment, els convidats comencen a ser assassinats un a un

Un dels passadissos de Greenway House, ple d'objectes propietat de la família d'Agatha Christie
Un dels passadissos de Greenway House, ple d'objectes propietat de la família d'Agatha Christie (National Trust / Andreas von Einsiede)

Els visitants actuals de la casa d'Agatha Christie segur que no podien treure's del cap l'argument de "Deu negrets" quan els treballadors de la Greenway House els van explicar que per circumstàncies alienes no podien abandonar la propietat

Per mantenir-los entretinguts els van oferir fer-los un ampli recorregut per la mansió, els van convidar a prendre un te en una de les sales d'estar preferides d'Agatha Christie i també els van animar a passar l'estona jugant un partit de criquet als cuidats jardins de la casa.

El Nacional Trust, l'organisme que gestiona Greenway House i altres propietats del patrimoni del Regne Unit, va publicar ràpidament una nota a la seva web anunciant que un arbre havia caigut al mig de l'única via d'accés a la mansió. Asseguraven que estaven fent tot el possible per garantir la comoditat dels turistes i que treballaven per solucionar el problema al més aviat possible. 

La casa de vacances està plena d'objectes que el matrimoni portava de països llunyans
La casa de vacances està plena d'objectes que el matrimoni portava de països llunyans (National Trust / Nadia Mackenzie)

Greenway House acull una gran col·lecció d'articles fascinants i inusuals, mostra de la passió pel col·leccionisme i l'arqueologia d'Agatha Christie i el seu segon marit, Max Mallowanun. El marit d'Agatha era arqueòleg, per la qual cosa es trobava sovint a l'estranger completant excavacions arqueològiques a l'Iran, l'Iraq i Síria.

Les habitacions de la mansió estan plenes d'objectes, alguns tan inquietants com una curiosa caixa de tabac amb forma de calavera. És una peça originària del Japó de finals del segle XIX. 

Detall de la caixa de tabac japonesa, un dels objectes més curiosos de Greenway House
Detall de la caixa de tabac japonesa, un dels objectes més curiosos de Greenway House (National Trust/Nick Guttridge)

Les novel·les d'Agatha Christie són plenes de crims i assassinats i sovint tracten sobre el misteri de la mort, així que no és d'estranyar trobar a les estances de la seva residència d'estiu diversos objectes que fan referència a la mort.   

Un cop els operaris van poder trossejar el pesat arbre i netejar la via d'accés a la casa, tots els visitants en van poder sortir. Vius i amb una divertida anècdota per explicar als coneguts.

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut