Washington

Un 90% de nord-americans s'oposa a atacar Síria

Centensars de persones s'han manifestat a diferents ciutats per reclamar als seus representants que no avalin les represàlies contra el règim de Bashar al-Assad. Els congressistes, que aquesta setmana s'han de pronunciar sobre la intervenció militar, tenen molt present l'opinió pública en un sistema en què s'han de guanyar el vot a diari.

TV3Actualitzat
Prop del 90% de l'opinió pública nord-americana està en contra de l'atac a Síria i aquest dissabte aquesta oposició es va deixar sentir als carrers de les principals ciutats del país.

A la mateixa porta de la Casa Blanca, els manifestants van cridar "Traguem les mans de Síria, no volem més guerres" i "Síria no és l'enemic, l'enemic és Wall Street". La marxa va continuar cap al Congrés dels Estats Units, on els manifestants tenen previst quedar-se fins a les votacions, que comencen dilluns, sobre l'atac a Síria.

Aquesta és una realitat que tenen molt present els congressistes, que aquesta setmana s'hi hauran de pronunciar. Als Estats Units no hi ha disciplina de vot i els congressistes s'han de guanyar l'escó cada dia perquè els ciutadans tenen contacte directe i permanent amb el polític que han votat. Fins ara, per cada trucada que reben a favor d'atacar Síria en reben 30 en contra.

Una xifra a tenir molt en compte perquè d'aquí a un any hi ha eleccions de mig mandat i els polítics hauran de demanar del vot.

Segurament per això, el president Barak Obama s'ha decidit a fer una al·locució a la nació dimarts en horari de màxima audiència per explicar el perquè d'aquest atac.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut