Washington

La CIA recorre a imatges de l'atac químic a Damasc per persuadir congressistes i opinió pública de la conveniència d'atacar Síria

La intel·ligència nord-americana difon un vídeo amb imatges de gran cruesa de les víctimes de l'atac químic del 21 d'agost passat als afores de Damasc, per convèncer congressistes i opinió pública de la conveniència d'atacar Síria. Mentrestant, la diplomàcia dels Estats Units continua enfeinada a sumar aliats internacionals. Una desena de països, entre ells Espanya, ja han donat el seu suport.

TV3Actualitzat
L'administració Obama continua amb la campanya de comunicació per crear un estat d'opinió favorable a un atac a Síria. La CIA ha filtrat un vídeo amb imatges gravades el dia de l'atac químic a Síria i penjades a YouTube. El recull, amb imatges de gran cruesa de les víctimes, pretén vèncer les reticències d'alguns congressistes i de l'opinió pública.
 
Les imatges es van mostrar al comitè d'intel·ligència del Senat, que dijous va donar el vistiplau a una intervenció militar. S'hi pot veure gent que o bé havia mort o bé estava sent tractada dels efectes de l'atac químic. Entre les víctimes hi ha molts nens.
 
Tot plegat, mentre continua la frenètica activitat diplomàtica del secretari d'estat nord-americà, John Kerry, que ha començat una minigira per França i el Regne Unit per convèncer els que encara no ho veuen clar.
 
El viatge de Kerry arriba després de reunir-se a Vílnius, la capital de Lituània, amb els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea i d'aconseguir el suport explícit d'Alemanya a un atac militar. Berlín se suma així a la declaració de suport a una eventual intervenció internacional que una desena de països van firmar, en el marc de la cimera del G-20. Una declaració en què hi ha Espanya, segons els Estats Units.
 
El president nord-americà, Barack Obama, en el seu discurs setmanal a la nació, reiterava que els Estats Units no poden tancar els ulls davant d'un crim com aquest.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut