Pérez arribant al TSJC per declarar com a imputada en el "cas Mercuri". (Foto d'arxiu: ACN)
Pérez nega haver rebut pressions polítiques. (Foto d'arxiu: ACN)
Barcelona

L'alcaldessa de Montcada nega pressions de Fernández o Bustos en la contractació de Carmina Llumà

María Elena Pérez diu que va arribar tota sola a la convicció que Llumà era la millor candidata, tot i que inicialment havia estat declarada "no apta". La psicòloga de l'empresa de recursos humans diu que van abaixar el llistó després que l'alcaldessa i dos regidors més li demanessin que canviés el seu primer dictamen.

RedaccióActualitzat
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha declarat aquest divendres a la tarda davant del jutge que investiga el "cas Mercuri" com a imputada per un delicte de tràfic d'influències en relació a la contractació de Carmina Llumà com a directora de l'Àrea Territorial del consistori. Pérez ha negat que se sentís pressionada per l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, o l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per nomenar per aquest càrrec a la llavors exalt càrrec del tripartit.

Ella sola, ha explicat, va arribar a la convicció que Llumà era la millor candidata, tot i que inicialment havia estat declarada "no apta" per l'empresa de recursos humans encarregada de la selecció de personal.

La psicòloga que va avaluar la candidata, en canvi, si que ha reconegut davant del jutge haver rebut pressions. La testimoni ha explicat que després del seu dictamen va mantenir una reunió amb regidors i altres càrrecs municipals, els noms dels quals no han transcendit, en el transcurs de la qual se li va demanar que canviés la decisió.
Anar al contingut