Imatge d'arxiu de Carlos Morín a l'Audiència de Barcelona durant el judici. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de Carlos Morín a l'Audiència de Barcelona durant el judici. (Foto: ACN)
Barcelona

La fiscal demana 273 anys de presó per al doctor Carlos Morín, acusat de practicar avortaments il·legals

La fiscal demana 273 anys de presó per al doctor Carlos Morín, a qui acusa de practicar 89 avortaments il·legals a les seves clíniques de Barcelona mogut únicament pels diners, ja que considera que no va actuar per filantropia o amb ànim d'ajudar els seus pacients.

Actualitzat
La fiscal ha rebaixat avui de 309 a 273 anys la seva petició definitiva de presó per al doctor Carlos Morín, a qui acusa de practicar 89 avortaments il·legals a les seves clíniques de Barcelona mogut únicament pels diners, ja que considera que no va actuar per filantropia o amb ànim d'ajudar els seus pacients.

El macrojudici al doctor Morín i als seus col·laboradors, entre ells la seva dona i sòcia María Luisa D. S., ha iniciat aquest dijous la seva recta final amb l'exposició de l'informe final de la fiscal, que ha negat que el procés sigui una causa ideològica en contra l'avortament, sinó en contra dels avortaments practicats fora de la llei.

En el seu escrit d'acusació definitiu, la fiscal ha rebaixat la seva petició inicial a Morín de 309 anys de presó fins als 273 -dels quals únicament 15 serien de compliment efectiu a la presó-, ja que ha retirat de la causa una dotzena d'avortaments suposadament il·legals que se li atribuïen inicialment i que s'enquadren en els supòsits previstos en la nova llei.

Segons la fiscal, Morín, la seva dona -per a qui demana 171 anys de presó- així com els altres nou acusats -entre ells ginecòlegs, psiquiatres i anestesistes- eren plenament conscients de la il·legalitat dels avortaments que es practicaven a la clínica, per la qual cosa s'esforçaven a alterar els historials clínics de les pacients i falsificar els seus test psiquiàtrics per donar aparença de legalitat.

"Els acusats eren conscients de la il·licitud del que estaven fent", ha sostingut la fiscal, que ha recordat que en algunes converses telefòniques intervingudes als acusats se senten frases com "acabarem a la presó".

De fet, segons la fiscal, els psiquiatres no visitaven les pacients i es limitaven a omplir de forma "mentidera i falsa" els seus informes, perquè encaixessin en els supòsits previstos a la llei per avortar.

Després que al començament del judici les defenses demanessin la nul·litat del procés al·legant irregularitats en la instrucció, la fiscal ha qualificat d'"impecable" i "excel·lent" la labor de la jutge instructora, la titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona.

A diferència de la fiscal, les acusacions particulars han modificat substancialment a la baixa les seves peticions de pena, han retirat l'acusació contra alguns dels col·laboradors de Morín i fins i tot dues d'elles, E-Cristians i el Col·legi de Metges, han rebaixat a la meitat, fins a la cinquantena, els suposats casos d'avortaments il·legals.
Anar al contingut