Atletisme

Genzebe Dibaba canvia Sabadell per Nàpols com a lloc d'entrenament per preparar el Mundial de Londres

L'atleta etíop, vigent campiona mundial dels 1.500 metres, ha pres aquesta decisió després que el seu entrenador, el somali Jama Aden, fos investigat per tinença de substàncies dopants a l'hotel de Sabadell on estaven allotjats

Actualitzat

L'atleta etíop Genzebe Dibaba, vigent campiona mundial dels 1.500 metres, ha canviat Sabadell per Nàpols com a lloc d'entrenament i centre de treball de cara als campionats del món de Londres del mes que ve. Una decisió justificada després que el seu entrenador, el somali Jama Aden, fos investigat per tinença de substàncies dopants a l'hotel de Sabadell on estaven allotjats. Ara ha fet un any que es va destapar l'afer.

A Jama Aden el van detenir per subministrar substàncies dopants a atletes. A un dels seus ajudants li van trobar EPO a l'habitació i la policia espanyola va obrir una investigació que encara no s'ha tancat. Durant un temps, a Aden li van retenir el passaport. Finalment, els esportistes van decidir marxar de Sabadell i no hi han tornat, segons ha confirmat Pep Molins, president de la Joventut Atlètica Sabadell, en declaracions a Catalunya Ràdio.

El centre d'operacions del grup d'Aden s'ha traslladat ara a prop de Nàpols, al Parc Virgilià de Posillipo, per recomanació d'alguns atletes marroquins del grup. L'entrenador somali va desaparèixer després de l'afer de Sabadell i no va anar als Jocs Olímpics de Rio. Però ara ha tornat i ha acompanyat el grup als primers mítings d'estiu a Doha i a Roma. D'una banda, a Sabadell estan més tranquils. Però, de l'altra, lamenten la pèrdua de nivell en els entrenaments a les seves pistes. Al míting de Barcelona, la setmana passada, hi va haver alguns dels membres del grup. Però només va ser arribar, córrer i tornar a marxar cap a la ciutat italiana.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut