Kilian Jornet correrà la UTMB
Kilian Jornet tornarà a Chamonix (Europa Press)
CURSES DE MUNTANYA

Es confirma el divorci Kilian Jornet - UTMB: es desvela el calendari del 2024

No correrà l'Ultra Trail del MontBlanc i al setembre s'embarcarà en un gran projecte personal a l'Himàlaia, del qual no ha donat més detalls

Kilian Jornet ha oficialitzat el seu calendari de carreres i activitats per al 2024, que ha confirmat el trencament amb els dirigents de l'Ultra Trail del Mont Blanc. Fa unes setmanes es va filtrar a les xarxes socials un correu electrònic signat per Kilian Jornet i Zach Miller en què es demanava a atletes professionals no participar en la UTMB 2024. Els dirigents de l'emblemàtica cursa ràpidament van respondre amb un comunicat després d'una reunió d'urgència amb el corredor català on semblava que es firmava la pau entre les dues parts. 

 

 

Doncs mentre ressonen els tambors de guerra entre la postura de Kilian Jornet i l'Ultra Trail del Mont Blanc, unes noves declaracions de Catherine Poletti, cofundadora de la cursa, han tirat més llenya al foc. 

"Estic decebuda. Però jo sé que ell tornarà a Chamonix. Hauria preferit que m'hagués trucat abans, sobretot perquè en aquest correu electrònic és molt poc concret el que diu, no entenc el que no li agrada. Li pregunto què ens retreu i no té una resposta concreta."

Després d'aquest estira-i-arronsa, Kilian ha fet oficial el seu calendari, que confirma que aquesta temporada no correrà l'UTMB del Montblanc. L'any passat ja va ser baixa per lesió. 

Si fa un any el seu calendari va estar determinat per la seva activitat a l'Himàlaia a la primavera i una única carrera, Sierre-Zinal, aquesta vegada afegeix una cita més de trail running amb el seu retorn a Zegama. El 26 de maig correrà aquesta mítica cursa que el 2022 va guanyar per desena vegada. Va ser la seva estrena amb la nova marca NNormal. Va vèncer i va signar el rècord de la prova.

Al juny, juliol i agost té previst participar en algunes curses a Noruega i Suècia, abans de posar-se el dorsal de Sierre-Zinal el 10 d'agost. L'any passat va ser baixa per un edema ossi al sacre. Tornarà per dotzena ocasió. Buscarà la seva desena victòria una vegada que el 2022 va acabar cinquè a meta. La posterior desqualificació del guanyador, el kenyà Marc Kangogo, per dopatge, li va fer guanyar un lloc. I dies després Jornet va donar positiu en coronavirus, cosa que explicava que s'havia trobat malament durant la carrera.

Per al setembre Kilian Jornet es reserva un projecte personal que podria estar lligat de nou amb l'alpinisme i l'Himàlaia.

 

Al costat del calendari de Kilian Jornet, també s'ha conegut l'agenda de la resta de corredors de l'equip NNormal, així com l'arribada a l'equip d'Elhousine Elazzaoui, guanyador de la final de les Golden Trail Series, de Dolomyths Run i de StraLugano 10 Km City Run, el 2023. Aquest any correrà Zegama i la marató del Mont Blanc, entre altres cites.

Emelie Forsberg farà l'Europeu de trail running, Sierre-Zinal i Pirin Ultra. Dakota Jones estarà a Transvulcània, Western States i la UTMB. Tòfol Castanyer farà Cursa Tomir, l'Ultra Trail de la Muntanya Fuji, la TDS de l'Ultra Trail del Mont Blanc i el Mundial Masters de Canfranc.

Alejandro Forcades estarà a Cursa Tomir, Mexico Sky Challenge, Gorbeia Suzien Challenge, entre d'altres, i Allie Ostrander a Sierre-Zinal, Tatra Skymarathon i Headlands, entre d'altres.

Anar al contingut