Kilian Jornet té la intenció de repetir un altre ascens meteòric
Kilian Jornet té la intenció de repetir un altre ascens meteòric
AVENTURA

Kilian Jornet anuncia els seus plans per al 2023

Té la intenció de tornar a provar una pujada ràpida en alguna de les grans muntanyes de l'Himàlaia

Actualitzat

Kilian Jornet ha fet públics els reptes que es planteja de cara al 2023. L'atleta català ha fet oficial el que ja va anunciar fa un mes en una trobada amb els guardes del refugi de Goriz a les trobades virtuals "Descubriendo Ordesa".

Kilian té previst fer una nova incursió a l'Himàlaia. Si no hi ha cap contratemps, la deixarà per a la primavera, entre l'abril i el maig, tot i que no especifica quin repte en concret es planteja fer.

 

"Aquest hivern ens quedem a casa i faré alpinisme per la zona. A la primavera, volem anar a l'Himàlaia amb les nenes. De projectes, en tinc molts, però dependrà de les condicions meteorològiques. Estarem en un lodge i, si hi ha bon temps en algun gran cim, anirem cap allà. Serà un projecte d'alpinisme." 

 

 

A l'estiu, a l'agost, Kilian Jornet ha posat a la seva agenda una cursa de muntanya: la Sierre-Zinal, per treure's l'espina de l'any passat.

"Farem un parell de curses, estic entrenant bé i estic en forma. S'ha de decidir les curses perquè l'Emelie també vol córrer. Hem de decidir en quines carreres jo em quedo amb les nenes i en quines s'hi queda l'Emelie." 

Posteriorment, Kilian atacarà un projecte de llarga distància que no ha volgut desvetllar, però ha deixat clar que aquest any no farà l'Ultra Trail del Mont Blanc, que l'any passat va guanyar. 

L'idil·li de Kilian Jornet i l'Everest

Amb aquest anunci, Kilian Jornet podria tornar a l'Everest per intentar un nou repte, però ara mateix no se sap quins són els seus plans reals. Les opcions són múltiples. L'alpinista podria intentar el repte que no va poder assolir el 2021: la difícil ascensió per l'aresta oest sense oxigen i en solitari. És una ruta que només s'ha conquerit 16 cops des de la primera ascensió, fa gairebé 60 anys. El 22 de maig de 1963, dos nord-americans, Tom Hornbein i Willi Unsoeld, van obrir una ruta impressionant que ha quedat per sempre més com una de les grans gestes de l'himalaisme. Mai s'ha fet en solitari i només un cop sense oxigen, l'any 1986.

Aquest repte ja el tenia al cap l'alpinista Ueli Steck, que va morir el 2017 quan preparava aquest nou rècord d'escalada a l'Everest.

 

Kilian es plantejaria així encadenar l'Everest (8.848 m) i el Lhotse (8.511 m) en una travessa sense oxigen.

Aquest seria el seu quart intent a l'Everest després del seu intent frustrat el 2021 i el 2019. La pluja i la neu li van impedir preparar l'atac en aquella ocasió.

 

 

Al contrari que el 2017, quan va completar dues ascensions a l'Everest (amb el descens corresponent) en una sola setmana: la primera, la va dur a terme el 22 de maig, en 26 hores i des de 5.100 m d'altitud, i la segona, el 27 de maig, en 17 hores i des de 6.500 m. En tots dos casos, Jornet va prescindir de l'oxigen. Aquestes ascensions formaven part del projecte Summits of my Life. El 2015 i el 2016 havia anul·lat dos intents previs de coronar l'Everest.

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut