Kangogo aixeca els braços en creuar la meta de la Sierre-Zinal (Jordi Saragossa)
Kangogo aixeca els braços en creuar la meta de la Sierre-Zinal (Jordi Saragossa)
CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet s'indigna amb l'últim comunicat de la Unitat d'Integritat de l'Atletisme

Mark Kangogo, guanyador de la passada Sierre-Zinal destronant el ceretà, ha estat suspès tres anys per haver pres dues substàncies

Redacció Esport3Actualitzat

El 13 d'agost Mark Kangogo es va convertir en el primer atleta kenià de guanyar una prova de les Golden Trail World Series. Va ser a la Sierre-Zinal, en què va quedar per davant del valencià Andreu Blanes i del rei d'aquesta cursa suïssa, Kilian Jornet, nou vegades vencedor dels coneguts 5 quatremils.

Kangogo ha estat suspès quatre anys per dopatge per la Unitat d'Integritat de l'Atletisme, però com que l'atleta ho ha reconegut, la sanció s'ha rebaixat un any. El kenià, que també ha estat expulsat del seu equip, ha donat positiu en dues substàncies: norandrosterona, el component més important de la nandrolona, i acetònid de triamcinolona, un corticoesteroide que s'utilitza per tractar afeccions de la pell.

Kilian Jornet ha constatat una dura realitat arran d'aquesta informació: el dopatge ha entrat a les curses de muntanya.

La notícia arriba en un moment en què molts atletes del país africà comencen a participar, i amb bons resultats, a les curses de muntanya. A casa nostra, per exemple, els corredors Robert Pkemoi i Esther Chesang van pujar al graó més alt del podi de l'última edició de la Marató Pirineu. Chesang va ser primera també en la categoria femenina de la Sierre-Zinal.

 

A partit d'ara, caldrà veure si el positiu de Kangogo tindrà algun impacte en la tendència iniciada per atletes que canvien asfalts i tartans pels camins. Kilian Jornet, de moment, lamenta la foto que es va fer amb el kenià al final de la cursa Sierre-Zinal.

 
Anar al contingut