Un moment del judici a la mare de la Yaiza
Un moment del judici a la mare de la Yaiza

La mare de la Yaiza, condemnada a presó permanent revisable per l'assassinat de la nena

La sentència considera demostrat que la condemnada volia fer mal al pare, no només matant la filla, sinó també fent-lo sentir culpable de la seva mort

RedaccióActualitzat

Condemnada a presó permanent revisable la mare de la Yaiza per l'assassinat de la nena de quatre anys a Sant Joan Despí el 2021. El magistrat recull el veredicte de culpabilitat del jurat i li imposa la pena màxima, tal com havien demanat la Fiscalia i l'acusació.

El jutge ha tingut en compte com a agreujant el grau de parentesc i, com a atenuant, que la confessió del crim.

La sentència també imposa una indemnització de 250.000 euros al pare de la menor i de 75.000 euros a cadascun dels avis paterns, i una ordre d'allunyament de deu anys respecte a la seva exparella.

Pel jutge, queda demostrat que la condemnada volia fer mal al pare, no només matant la filla, sinó també fent-lo sentir culpable de la seva mort.

Per això recull la petició de la Fiscalia perquè un jutjat de Sant Feliu de Llobregat li obri un procediment per maltractament psicològic, una petició que s'iniciarà quan la sentència sigui ferma.
 

Planificació "metòdica"

La sentència recull que la dona va intentar reiteradament reprendre la relació amb el pare de la seva filla, que la va rebutjar, i l'"enuig, ràbia, tristesa i frustració de l'acusada es va materialitzar en la metòdica planificació de la mort de la seva filla i del seu propi suïcidi per tal de causar el patiment més gran possible" a l'home.

Durant el judici, la defensa va intentar que, malgrat haver confessat, la condemnada quedés exempta de responsabilitat penal i, per això, va esgrimir un suposat trastorn mental que només va avalar un psicòleg contractat per la defensa i a qui van contradir tres pèrits públics.

Carta del pare

El pare de la Yaiza ha emès una carta coincidint en el veredicte final. En un emotiu text, recorda la seva filla i té un reconeixement per al jutge, el jurat, els testimonis i la psicòloga que l'ha acompanyat en el procés:

"No tinc més que paraules d'agraïment per al jutge, però també per al jurat popular que va acudir dia a dia a escoltar una història de pura maldat, que ha deixat trencada a tota una família"

ARXIVAT A:
JudicialPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut