El gest de Goffin que ha provocat el debat sobre el comportament de la graderia de Roland Garros
El gest de Goffin que ha provocat el debat sobre el comportament de la graderia de Roland Garros
tenis

Polèmica a París per la "futbolització" del tenis que està enrarint Roland Garros: "Hi haurà bengales"

Les amargues queixes de Goffin i la patriòtica gestió de les wild cards destapen la polèmica a París

Redacció Esport3Actualitzat

Ambients com el de la Caja Mágica de Madrid, massa sovint hostil amb les grans raquetes del circuit que no juguen sota bandera espanyola, com Medvédev o Rude, s'han escampat per altres grans tornejos del calendari. Sense anar més lluny, aquests dies es parla del tarannà irrespectuós del públic de tot un Grand Slam com Roland Garros.

La creixent "futbolització" del tenis ha arribat a París, on alguns jugadors han expressat el seu malestar amb gestos i amargues declaracions. El més clar ha estat el belga David Goffin. Actual 115 del món, el "pecat" d'aquest veterà de 33 anys que va arribar al lloc número 7 va ser derrotar la jove esperança gal·la Giovanni Mpetshi Perricard en cinc sets.

Durant gairebé quatre hores, Goffin va haver de sobreposar-se a una graderia en contra que li feia notar aquesta oposició a base de xiulets, insults i exaltacions desproporcionades en favor de la promesa local. Quan va sumar el punt decisiu es va tocar l'orella, un gest desafiador que, qui va veure el partit, va entendre que era en defensa pròpia:  

"He d'anar amb compte amb el que digui una vegada he estat insultat durant tres hores i mitja pel públic. M'han escopit. Clarament, ha anat massa lluny. Ha estat una falta de respecte absoluta. O ho parem o això serà futbol amb bengales i 'hooligans' a la grada."

Més enllà de les banderes franceses que porten aquest nou prototip d'aficionat parisenc que practica la guerra psicològica amb els forans, un altre aspecte del torneig que ha rebut crítiques ha estat la patriòtica gestió de les wild cards. El 100% de les invitacions per entrar al quadre, amb independència del rànquing, van ser totes per a tenistes de França. L'excés de xovinisme enrareix Roland Garros. On ha quedat el glamur?

Anar al contingut