Taylor Swift actua al Bernabéu el 29 i el 30 de maig (Europa Press)
Futbol

Els veïns exploten per les incomoditats del nou Bernabéu: Taylor Swift fa vessar el got i Almeida reacciona

El Madrid té els veïns en contra pel malestar que provoca la mala insonorització del nou estadi i l'ajuntament executa les primeres multes per excés de soroll

Redacció Esport3Actualitzat

El nou Bernabéu apuntava a ser un estadi il·lusionant per al madridisme, però d'ençà que s'han acabat les obres, s'ha acostumat a ser notícia per les incomoditats que provoca. Els qui estan maleint l'existència del coliseum blanc són els veïns que viuen al voltant, i que han creat una plataforma per posar fi al malestar que genera la mala insonorització de l'estadi. No els deixa descansar, especialment en la seva versió sala de concerts.

Hombres G amb Los Secretos actuant al Bernabéu (Europa Press)

A banda de partits de futbol, al Bernabéu també s'hi fan espectacles musicals. En aquest sentit, i en les últimes setmanes, hi ha hagut molta tensió sobre l'acústica de l'estadi quan se celebren aquests esdeveniments. Els veïns ja estaven conscienciats amb el soroll que generen els enfrontaments de l'equip d'Ancelotti, que al final són una trentena de partits a l'any. Però el que no contemplaven eren els decibels dels concerts, i no ho volen deixar passar. Els problemes del nou Bernabéu van més enllà dels partits de futbol. 

El Bernabéu ple a vessar amb motiu d'un concert recent (Europa Press)

L'Ajuntament de Madrid amenaça de multes

L'Ajuntament de Madrid, encapçalat per José Luis Martínez-Almeida, del PP, ha confirmat que sancionarà tots els promotors dels grans concerts que s'han fet fins ara al nou estadi Santiago Bernabéu per incomplir els nivells de soroll establerts a la normativa. Ho ha dit el delegat de Medi Ambient, Borja Carabante.

"S'han tramitat diferents butlletins de denúncia per part de la Policia Municipal. I després, s'imposarà la sanció que correspongui."

El missatge al Reial Madrid

El consistori també ha parlat amb el Reial Madrid i els ha advertit que han de prendre mesures per a la millora de la insonorització. Per això, el club ha anunciat que duria a terme reformes i que col·locaria elements que permetin fer de barrera acústica. Tot i que els veïns del barri no ho veuen gens clar. 

La Policia Municipal i la Direcció General de Sostenibilitat també prendran mesuraments avui, en el primer dels dos concerts que farà al Santiago Bernabéu la cantant nord-americana Taylor Swift, per garantir que els nivells màxims de soroll "es compleixen".

Taylor Swift, a prova de foc

El concert d'aquest vespre de Taylor Swift serà el tret de sortida pel que fa al control del soroll que hi ha a l'ambient als voltants del nou Bernabéu per part de la Policia Municipal. La qüestió és que les proves sonores no fan gaire bona pinta, i un veí ha captat aquest moment des de casa seva.

Cues per al concert de Taylor Swift (Europa Press) ((Europa Press))

Més enllà dels concerts

Per si el soroll era poc, els veïns també s'han trobat amb altres incomoditats per culpa del nou Bernabéu. Fa uns dies, una màquina que estava treballant en una zona d'obres va trencar una canonada de gas a l'aparcament de l'estadi Santiago Bernabéu, i va obligar a desallotjar la zona. Finalment, els tècnics van poder tallar la fuga.

A conseqüència de l'incident, es va tallar el trànsit tant de vehicles com de persones al passeig de la Castellana. També es va tancar l'estació de metro Santiago Bernabéu, que després es va reobrir.

En conclusió, els més perjudicats van ser, i són, els veïns de la zona, a qui, de moment, el nou estadi només els porta maldecaps

 

 

Anar al contingut