El Leverkusen celebra la victòria d'aquest dissabte
El Leverkusen celebra la victòria d'aquest dissabte
Futbol

El Leverkusen de segell basc i laterals supersònics, imbatut campió d'hivern a Alemanya

El conjunt de Xabi Alonso acaba la primera volta amb un triomf agònic a Augsburg i es confirma com una de les grans sensacions del futbol europeu

Redacció Esport3Actualitzat

El Bayer Leverkusen ha començat el 2024 tal com va acabar el 2023: amb una nova victòria i el premi de ser el campió d'hivern. El conjunt dirigit per Xabi Alonso, amb un gol en el temps afegit de l'argentí Exequiel Palacios, ha aconseguit un altre triomf a Augsburg per la mínima (0-1) que el manté com a líder en solitari de la Bundesliga i amb el Bayern de Múnic a quatre punts de la primera plaça, però amb un partit menys.

Un títol honorífic que no només és cosa de la competició nacional, sinó també a Europa. A l'Europa League, el Bayer Leverkusen també domina amb mà de ferro: sis victòries en sis partits i és l'equip més golejador de la competició, amb dinou gols anotats.

Un futbol engrescador i contundent

L'equip alemany s'ha caracteritzat aquest curs per practicar un joc engrescador, dinàmic, amb domini de les àrees i que, sobretot, acostuma a finalitzar les seves ocasions. Els de Xabi Alonso dominen principalment amb la pilota i, amb Jeremie Frimpong i l'exbarcelonista Alejandro Grimaldo, aconsegueixen arribar molt des dels carrils i crear múltiples ocasions de gol. De fet, entre tots dos han generat 26 dels 47 gols que ha marcat el Leverkusen aquesta temporada.

Es tracta d'un equip jove però no tendre. Amb gran presència a la línia defensiva amb jugadors com Jonathan Tah, Edmond Tapsoba, Odilon Kossonou i Piero Hincapié, un mig del camp que aglutina veterania i joventut amb Granit Xhaka i Palacios i un talent de talla mundial com Florian Wirtz a la mitjapunta que planteja una atractiva proposta de joc que està en boca de tothom. A dalt, el nigerià Victor Boniface ja suma deu dianes aquest curs i és el quart màxim realitzador de la competició.

Xabi Alonso, el gran artífex del bon moment del Leverkusen (Europa Press)

Només per darrere de Guardiola

Després de disset jornades de competició, el tècnic de Tolosa continua sense conèixer la derrota aquesta temporada amb el Leverkusen, que acumula un balanç de catorze victòries i tres empats, i signa així la tercera millor primera volta de la història de la Bundesliga només per darrere d'un nom més que respectable: el de Pep Guardiola.

El tècnic de Santpedor, amb 47 punts el curs 2013-14 i 46 punts el 2015-16, ha estat l'únic que ho ha fet millor que Alonso aquest curs amb el Bayer Leverkusen, que ha igualat la puntuació de Guardiola la temporada 2014-15, amb 45 punts.

Anar al contingut