La Bisbal del Penedès

Una Bisbal per recordar

Els castellers de Vilafranca descarreguen en el seu primer intent el 3 de 8 per sota. Els verds també descarreguen el primer 3 de 9 amb folre i l'agulla en aquesta plaça, mentre que la Vella fa el mateix amb el 4 amb el pilar i carrega el 5 de 9 amb folre

Actualitzat

A la façana de la Societat Bisbalenca hi pengen una placa cada vegada que al carrer del doctor Robert es veu un castell inèdit, i la diada de Festa Major d'enguany ha deixat feina per fer. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han descarregat per primer cop a la població penedesenca el 3 i 4 amb l'agulla respectivament, i la Vella, a més, ha carregat el primer 5 de 9 amb folre a la Bisbal. A més, la  diada ha deixat també per a la història el primer 3 de 8 per sota dels vilafranquins

La diada ha començat amb l'actuació dels Bous de la Bisbal,  la colla local que es va estrenar justament fa un any en aquesta plaça. Tot i no participar en la diada de manera convencional, han aixecat un castell a l'inici de la jornada. I no ha estat un castell qualsevol. Els Bous han descarregat, per primer cop en la seva història, el 3 de 7.

A quinze dies per Sant Fèlix els Castellers de Vilafranca han demostrat el seu gran estat de forma oferint una gran actuació. En primera ronda ja han optat per un gamma extra, el 3 de 9 amb folre i l'agulla, un castell que només els verds tenen en cartera, i que tot i que ha brandat una mica mentre es muntava el pilar, l'han pogut descarregar sense gaires més ensurts.

La sorpresa, però, ha arribat en la segona ronda, on s'esperava que els verds tiressin el 2 de 9 amb folre i manilles. Però els de Vilafranca han descartat la torre per descarregar per primer cop en la seva història el 3 de 8 aixecat per sota, un castell que fins ara era propietat exclusiva de la Vella de Valls i que feia 14 anys que el món casteller no veia a plaça.

Per completar l'actuació han descarregat un 4 de 9 amb un folre alleugerit, com ja van fer dissabte a Vilafranca, tot pensant en pujar-hi un pis més per Sant Fèlix, i han arrodonit l'actuació amb el pilar de 7 amb folre.

La Vella de Valls no s'ha quedat enrere i ha sortit de la Bisbal apuntant-se també dos castells de gamma extra, a més d'inèdits fins avui en aquesta plaça.

Han començat amb un 3 de 9 amb folre que han descarregat amb autoritat,  per atacar el seu primer intent de gamma extra de la diada en segona ronda. Els rosats han demostrat també que aquesta temporada estan molt forts, i han descarregat el 4 de 9 amb folre i l'agulla que, tot i que han hagut de treballar, tenen del tot dominat.

Per arrodonir l'actuació, en tercera ronda han tirat el 5 de 9 amb folre, que han pogut carregar, tot i que ha acabat cedint quan sortia el pis de sisens.

La Colla Joves dels Xiquets de Valls ha descarregat en primera ronda el 3 de 9 amb folre i en segona el 4 de 9 amb folre. Han completat l'actuació amb el 5 de 8,sortint de la Bisbal amb una tripleta màgica que els permet agafar confiança per encarar el repte de Sant Fèlix.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut