Madrid

Pedro Sánchez proclama l'inici d'una etapa, però creu que correspon a Rajoy "intentar formar govern"

Entre crits de "president, president", el candidat socialista es mostra "disposat a dialogar, debatre i acordar" després dels resultats del 20-D

Actualitzat

El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha proclamat l'inici d'una nova etapa, "que ha deixar enrere la imposició i que ha d'obrir un procés i un període de diàleg". En la seva compareixença, amb l'escrutini pràcticament al 100%, Sánchez ha felicitat el PP i el seu candidat, Mariano Rajoy, per la victòria i ha volgut agrair "de cor" el suport dels votants socialistes en aquestes eleccions.

Entre crits de "president, president", Sánchez ha proclamat que els resultats d'aquest diumenge giren el país cap a l'esquerra, tot i no donar la victòria del PSOE:

"És veritat que Espanya vol esquerra, és veritat que Espanya vol canviar, però també és cert que els espanyols avui han decidit amb el seu vot que la primera força política sigui el Partit Popular"

És per això que, com ja havia anunciat durant la campanya electoral, ha dit que correspon a la força política més votada, en referència al PP, "intentar formar govern". Deixant una porta oberta al futur, però, ha insistit que els socialistes estan disposats a "dialogar" a favor dels "interessos generals" d'Espanya:

"La democràcia és diàleg, debatre i acordar i el PSOE està disposat a dialogar, debatre i acordar per defensar els interessos generals del país"

A més, Sánchez també s'ha felicitat pels resultats aconseguits pels socialistes, en un context en què ha dit que se'ls ha volgut fer "desaparèixer":

"Durant aquesta campanya hem vist una coalició d'interessos que ha intentat fer desaparèixer el PSOE i no ho han aconseguit"

Carme Chacón

Carme Chacón després de felicitar els partits que han tret més bons resultats en aquests comicis, ha declarat que es comença a dibuixar un nou mapa polític a Espanya. Un escenari amb més pluralisme i ha destacat que les esquerres són les noves protagonistes. S'ha referit també al descens del PP que ha perdut prop de 4 milions de vots.

També ha afegit que el resultat del PSC-PSOE no és el que s'esperaven però que de totes maneres han posat més difícil la continuïtat del PP.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut