Oliver i Benji pengen les botes: la mítica sèrie de manga s'acaba després de 43 anys

El primer episodi de "Captain Tsubasa" es va imprimir amb la revista setmanal de manga japonesa Shukan Shonen Jump l'any 1981

Redacció/AgènciesActualitzat

El manga japonès sobre futbol "Captain Tsubasa", l'exitosa adaptació de la sèrie d'animació que va arribar a les nostres pantalles com a "Campeones: Oliver i Benji", ha acabat aquest dijous la serialització després de 43 anys.

L'editorial de Tòquio Shueisha va anunciar al gener el final del manga de Yoichi Takahashi, que coincidint --aquest dijous-- amb la seva publicació, ha confirmat al seu compte d'X que seguirà duent a terme activitats creatives relacionades amb Tsubasa (Oliver Atom), el prodigiós futbolista que protagonitza la sèrie i li dona nom.

L'autor dels dibuixos ha agraït les reaccions a l'anunci del final de la saga:

"Moltes gràcies per totes les paraules amables sobre el final de la sèrie. Em sorprèn la resposta aclaparadora i, una vegada més, dono les gràcies a tothom".

 

Takahashi ha rememorat els seus primers dibuixos a l'escola primària i ha donat alguns detalls sobre el futur de les seves activitats.

(Creative Commons)

El format web serà l'encarregat de donar continuïtat a les històries relatives a la vida de Tsubasa a partir d'aquest estiu amb el nou "Captain Tsubasa World", que tindrà llançaments setmanals.

Takahashi ha apuntat que el nou format no requerirà entintar ni afegir tons de pantalla i li permetrà "llançar històries a un ritme més ràpid".

"Quan estava en els últims cursos de primària vaig començar a dibuixar manga original amb llapis en un quadern blanc, simplement imitant el que veia, i aquest va ser el començament de la meva carrera com a artista de manga (...) Ara faré el mateix que feia en aquella època, una sèrie de manga amb dibuixos a llapis".

L'autor espera tenir "més llibertat d'expressió" a partir d'ara, ja que assegura que no haurà de complir dates límit ni requisits de nombre mínim de pàgines o mida del format.

El primer episodi de "Captain Tsubasa" es va imprimir amb la revista setmanal de manga japonesa Shukan Shonen Jump l'any 1981, i la sèrie va ser adaptada per a anime i jocs a més de mig centenar de països i regions.

Al Japó, aquest manga va superar els 90 milions de còpies venudes.

"No només els futbolistes del Japó, sinó molts d'arreu del món han estat influïts per personatges com el protagonista, Tsubasa", ha dit el portaveu governamental, Yoshimasa Hayashi, després de ser preguntat sobre la fi de la serialització en una roda de premsa.

"El seu reconeixement vast ha jugat un paper important en l'augment de turistes i l'apoderament de continguts", ha afegit.

 

ARXIVAT A:
Japó
Anar al contingut