L'arribada d'un cayuco amb 320 persones suposa el rescat més gran des del 1994
L'arribada d'un cayuco amb 320 persones suposa el rescat més gran a El Hierro des del 1994 (EFE/Gelmert Finol)

L'arribada de més de 900 migrants en un sol dia tensiona la petita illa d'El Hierro

El rècord d'arribades de migrants a El Hierro deixa sense capacitat de resposta aquesta petita illa canària i obliga a habilitar un vaixell expressament per evacuar-los

RedaccióActualitzat

L'illa d'El Hierro, a les Canàries, viu el dia més intens de rescats de les últimes setmanes. Només en 24 hores han rebut més de 900 migrants, una xifra que la petita illa pràcticament no pot assumir. Per això, s'ha habilitat un vaixell expressament per evacuar-los fins a Tenerife.

Ara mateix, aquesta illa de només 10.000 habitants acull un miler de persones migrants. Aquest dissabte han arribat cinc embarcacions amb 907 persones, que se sumen a les 148 que van arribar dijous.

Avui és un dels dies on han arribat més persones, després d'unes setmanes en què s'han rescatat centenars de migrants per la ruta atlàntica, la més perillosa i mortífera de totes.

 

La situació a l'illa desborda les possibilitats d'acollida i el Cabildo --govern insular-- s'ha reunit d'urgència amb representants del govern espanyol, la Guàrdia Civil, Protecció Civil i la Creu Roja.

El Cabildo assegura que tenen llits perquè tots passin la nit, però demana a les administracions que posin més recursos i que ajudin a treure'ls de l'illa perquè preveuen n'arribaran més.

Finalment, han decidit preparar un vaixell aquesta mitjanit per evacuar 800 persones.


El rescat més gran a les Canàries des del 1994

Una de les embarcacions rescatades portava 320 persones a bord. És la més gran que de la que es té constància a la ruta Canària des del 1994, quan es van començar a comptabilitzar les arribades, segons han indicat fonts dels serveis d'emergències.

Ara fa dues setmanes va arribar una altra embarcació amb 271 persones al port de La Restinga d'El Hierro.

A banda d'aquesta gran embarcació, aquest dissabte han rescatat quatre embarcacions més, una amb 212 persones, una altra amb 120, una tercera la matinada de dissabte amb 160 i la quarta ja de nit amb 95 migrants més.

 

ARXIVAT A:
MigracionsLes Canàries
Anar al contingut