Històries de superació i denúncia, entre les més vistes a l'Instagram del 324 el 2023

Recuperem les històries que ens han marcat aquest 2023: de les veus anònimes que ens trobem arreu a la relació del Nazar amb el català

RedaccióActualitzat

Històries humanes, de superació i de denúncia, i també històries curioses, que ens fan somriure. Són els vídeos més vistos aquest any a l'Instagram del 324.cat, que es consolida com el compte líder d'informació en català. Recollim alguns dels "reels" que més visualitzacions i més comentaris han generat al portal de notícies de TV3 i Catalunya.
 

1. Les veus anònimes que ens acompanyen
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)


Pareu bé l'orella: aquestes veus us sonaran. Les sentim sovint, però no sabem de qui són. Avui els posem cara. Si agafeu el tren, el metro, els ferrocarrils o l'avió o mireu TV3, segur que les reconeixeu. Formen part de la nostra vida quotidiana.
 

2. "No podia respirar": un jove d'Hostalric denuncia una agressió de vigilants de Renfe
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)


No s'hauria imaginat mai que li passaria a ell, però li va passar. Dos vigilants de Renfe van agredir el Maru. El van tirar a terra i el van retenir amb força, davant la mirada i els crits de diversos passatgers, que van gravar l'escena.

Havia agafat el tren a Girona per anar fins a Hostalric, on viu. Quan el revisor va passar, li va mostrar el bitllet, però va veure que no era el que tocava. El Maru estava disposat a abonar el bitllet, però el revisor no ho va acceptar i tampoc va fer cas d'una altra passatgera que es va oferir a pagar.
 

3. El Nazar va marxar sol d'Ucraïna i el seu professor l'ha acollit a Catalunya
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)


Va fugir de casa tot sol. Tenia 16 anys i va marxar d'Ucraïna quinze dies després que comencés la guerra. Els seus pares són metges i no poden sortir del país. Nazar Uliantxenko va aconseguir agafar un vol fins a Barcelona, sense gaire més que una motxilla i una targeta bancària.

El van portar a un centre d'acollida a Amposta, on va poder reprendre els estudis a l'institut. Allà ha fet amics i també ha creat un vincle amb els professors. El de Català, Miquel Àngel Llorenç, va decidir acollir-lo a casa amb la seva família fins que sigui major d'edat.
 

4. Dues mares contra el bullying: "Els nostres fills eren víctima i agressor"
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)


"La meva filla era víctima i el seu fill, agressor, i necessitaven ajuda." La Carolina i la Glòria es coneixen des que els seus fills van començar a anar junts a l'escola, però es van fer amigues quan van viure les dues cares de l'assetjament escolar.
 

5. "Ens expulsen de la Cerdanya"
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)



"Ens expulsen. És impossible sobreviure a la Cerdanya." El Nathan és de Bellver, però ha decidit marxar perquè no troba cap pis assequible. Estava pagant 1.000 euros de lloguer i despeses: "Tot el meu sou." Se'n va a viure al Berguedà, on en pagarà 500.

Les segones residències i els lloguers de temporada han posat el preu de l'habitatge a la Cerdanya pels núvols. Perquè, per als propietaris, fer un lloguer de temporada surt molt més rendible que llogar un habitatge tot l'any.
ARXIVAT A:
Xarxes socials Instagram
Anar al contingut