Alguns dels cayucos que han arribat els últims dies al moll de Restringa, a El Hierro (EFE/Gelmert Finol)

Arriben a les Canàries cinc pateres amb gairebé 300 persones en menys de 24 hores

De les cinc embarcacions interceptades aquest Nadal, tres han arribat a El Hierro, una a Tenerife i l'altra a Gran Canària

Cinc pateres han arribat a les Canàries en menys de 24 hores aquest Nadal. Entre la nit de diumenge i aquest dilluns, 287 persones han estat rescatades quan intentaven arribar a l'arxipèlag. Tres de les embarcacions han arribat a l'illa d'El Hierro, una a Tenerife i la cinquena, amb 46 persones a bord, a Gran Canària.

En aquesta última, totes les persones que hi viatjaven han estat ateses al port per equips mèdics del SUC, atenció primària de les Canàries i la Creu Roja, i ningú no ha hagut de ser traslladat a cap centre hospitalari.

Abans, Salvament Marítim ja havia rescatat 241 persones més, totes d'origen subsaharià, que havien arribat en diverses embarcacions als ports d'El Hierro i Tenerife:


Aquest 2023, a tot l'arxipèlag han arribat un 140% més de migrants que l'any passat. També al Mediterrani central, a l'illa italiana de Lampedusa s'han fet dues operacions de rescat més durant la nit de Nadal. Entre la Guàrdia Costanera italiana i l'ONG Sea Watch s'han atès 268 persones. 

ARXIVAT A:
MigracionsLes Canàries
Anar al contingut