Cambridge

L'autor de l'estudi que diu que navegar per internet contamina nega haver citat Google

Un estudi de la Universitat de Harvard assegurava que utilitzar internet contamina. El diari britànic "The Times" va publicar un article a la seva edició de diumenge recollint aquestes dades, però personalitzant-les en Google. En concret, deia que dues cerques al Google emeten la mateixa quantitat de diòxid de carboni que bullir aigua en una cafetera elèctrica. L'autor de l'estudi, el físic Alex Wissner-Gross, assegura que el seu anàlisi no fa cap referència concreta a Google sinó als webs en general. "Per alguna raó, en la seva notícia, 'The Times' ha volgut perjudicar Google", ha afirmat el científic.

Actualitzat
"No sé d'on han tret aquestes estadístiques" i tampoc l'exemple de la cafetera elèctrica, assegura Wissner-Gross. Precisa que de mitjana "cada segon que s'està en un web s'emeten 20 mil·ligrans de CO2" i defensa que qualsevol activitat a internet "té un impacte mediambiental".

Una cerca al Google també, tot i que subratlla que a l'estudi no se cita el cercador, diu Wissner-Gross a "Tech News World". El físic desconeix per què el rotatiu britànic ha actuat d'aquesta manera. L'acusa, però, de només voler "vendre més diaris". Els diferents mitjans es van fer ressò de la notícia publicada al rotatiu, que ha generat una onada de controvèrsia a la xarxa.

Després que "The Times" va publicar aquesta informació, el Google va penjar un comunicat al seu blog. El cercador deia, contundent, que els seus centres de processament de dades eren, energèticament, els més eficients del món i que l'energia que es consumeix en les seves cerques és inferior a la que pot utilitzar un ordinador personal.

Moltes són les veus que acusen "The Times" d'estar conxorxat amb Google, ja que la polèmica ha permès al cercador explicar les seves inversions i projectes en eficiència energètica.
Anar al contingut