Pel·lícules presents al Filmfest Barcelona 2022
Pel·lícules presents al Filmfest Barcelona 2022

Cinc produccions amb la participació de TV3 en l'avançament de programació del BCN Film Fest

"Espejo, espejo", "El fred que crema", "Sinjar", "Nosaltres no ens matarem amb pistoles" i "Quico Sabaté: sense destí", seran presents al Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, BCN Film Fest, que se celebra del 21 al 29 d'abril, als cinemes Verdi de Barcelona.

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, BCN Film Fest, que aquest any se celebrarà del 21 al 29 d'abril, compta a la seva sisena edició amb una gran presència de produccions catalanes i espanyoles en la programació. Aquest és un avançament d'alguns dels títols que s'hi presentaran, amb participació de TV3. 

"Espejo, espejo", de Marc Crehuet
Pel·lícula d'Inauguració / Première mundial 

Marc Crehuet ("El rei borni") escriu i dirigeix el seu segon llargmetratge, una comèdia coral d'embolics protagonitzada per Santi Millán, Natalia de Molina, Malena Alterio, Carlos Areces, Betsy Túrnez, Toni Acosta, Carlos Bardem, Verónica Forqué, María Adánez i Loles León. 
  
A la vida breguem constantment amb nosaltres mateixos. Una part de nosaltres vol alguna cosa, però l'altra vol el contrari. Álvaro (Santi Millán), Cristina (Malena Alterio), Paula (Natalia de Molina) i Alberto (Carlos Areces) són quatre empleats en crisi que treballen per a la mateixa empresa de cosmètica. Lluiten pel que volen mentre s'enfronten als seus propis reflexos davant del mirall. Ambició, por, amor i traïció es barregen en aquesta divertida i original comèdia sobre la identitat. De vegades el teu pitjor enemic ets tu mateix.

Produïda per Rodar i Rodar i Nos Gusta el Cine A.I.E, compta amb la participació de RTVE, TV3 i Netflix. Filmax distribueix la pel·lícula.

'Espejo, espejo', de Marc Crehuet, amb Carlos Bardem
"Espejo, espejo", de Marc Crehuet, amb Carlos Bardem

"El fred que crema", de Santi Trullenque 
Secció Oficial / Première mundial 

Santi Trullenque debuta en la direcció amb un film intens i eminentment plàstic, un thriller dramàtic que agita passions primàries, venjança, gelosia, traïció i odi, per deixar-les anar enmig d'una naturalesa espectacular. Basat en la premiada obra de teatre d'Agustí Franch, la pel·lícula està interpretada per Greta Fernández, Roger Casamajor, Adrià Collado, Daniel Horvath, Ksawery Szlenkier i Pedro Casablanc.

Hivern de 1943 als Pirineus. Les remors de la Segona Guerra Mundial ressonen al poble fronterer on viuen la Sara (Greta Fernández) i l'Antoni (Roger Casamajor), un jove matrimoni que espera el seu primer fill. L'arribada d'una família de jueus que fugen de la persecució nazi trastocarà la vida a la vall. La Sara haurà d'afrontar una decisió difícil: obeir la raó o seguir el que li dicta el cor. El passat i els secrets que la neu ha mantingut enterrats durant anys estan a punt de sortir a la llum. 
Coproducció entre Catalunya i Andorra, amb Televisió de Catalunya, el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el Govern d'Andorra, la pel·lícula s'estrenarà en cinemes de la mà de Filmax.

Greta Fernández és Sara, a 'El fred que crema', de Santi Trullenque 
Greta Fernández és Sara, a "El fred que crema", de Santi Trullenque 

"Sinjar", d'Anna M. Bofarull 
Secció Oficial (Fora de Competició) / Première catalana 

El llargmetratge escrit i dirigit per Anna M. Bofarull ("Sonata per a violoncel") és una ficció basada en històries reals al voltant de l'ISIS que compta ambNora Navas, Halima Ilteri Iman Ido Koro. Amb un equip format majoritàriament per dones, 'Sinjar' va ser seleccionada per L'Atelier de la Cinéfondation del Festival de Canes 2019 i va ser finalista a la segona ronda del Sundance Creative Production Lab. 

A Barcelona, ​​la Carlota emprèn desesperadament la recerca del Marc, el seu fill adolescent que ha fugit de casa sense deixar rastre. A milers de quilòmetres, Sinjar, la regió situada a la frontera entre l'Iraq i Síria, viu sota l'amenaça de la guerra. Allà la Hadia és obligada a viure com a esclava al costat de tres dels seus fills al servei d'una família. En canvi, Arjin aconsegueix escapar-se del captiveri i, en el seu intent de tornar a casa, acaba unint-se a les milícies kurdes. Tres dones separades dels seus éssers estimats. Fins on estaran disposades a arribar per recuperar-los?. Produïda per KaBoGa amb la participació de TV3, la pel·lícula compta amb el suport de l'ICEC. Filmax distribueix la pel·lícula. 

Nora Navas a 'Sinjar', d'Anna M. Bofarull 
Nora Navas a "Sinjar", d'Anna M. Bofarull 

"Nosaltres no ens matarem amb pistoles", de Maria Ripoll 
Zona Oberta / Première catalana

Maria Ripoll("Ahora o nunca", "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas") dirigeix  "Nosaltres no ens matarem amb pistoles", adaptació de l'obra teatral de Víctor Sánchez Rodríguez, un retrat generacional d'actualitat, un drama amb bones dosis de comèdia protagonitzat perIngrid García-Jonsson, Elena Martín, Jose Manjón, Lorena López i Carlos Troya.

Mentre el poble es prepara per celebrar la festa major, la Blanca s'esforça perquè la primera paella que fa a la seva vida quedi perfecta. Ha aconseguit reunir els seus amics de tota la vida després d'anys sense veure's. Tots estan en la trentena i senten que la joventut se'ls escapa, atrapats en la precarietat laboral, el desencant i un continu tornar a començar. La paella s'allarga fins al vespre, entre revelacions de secrets, retrets i equívocs. Però, ara més que mai, els cinc amics es necessitaran els uns als altres per tirar endavant.

Produïda per Un Capricho de Producciones i Turanga Films, compta amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals, l'Institut Valencià de Cultura, Televisió de Catalunya, À Punt Mèdia i IB3, amb la producció associada d'AMC i Pasarela i el patrocini de Vermut de Reus. Filmax distribueix la pel·lícula. 

'Nosaltres no ens matarem amb pistoles', de Maria Ripoll 
"Nosaltres no ens matarem amb pistoles", de Maria Ripoll 

"Quico Sabaté: sense destí", de Sílvia Quer 
Zona Oberta / Première mundial

Sílvia Quer ("La llum d'Elna", "La Xirgu") dirigeix ​​aquest drama històric que narra les darreres hores de Quico Sabaté, l'últim guerriller antifranquista, interpretat per Roger Casamajor. Biel Montoro, Xavi Sáez, Òscar Rabadan, Oriol Vila, Julio Vélez,Manel Sans, Carlus Fàbrega i Carme Pla completen el repartiment. 
  
La pel·lícula narra les últimes hores de Quico Sabaté, l'últim guerriller antifranquista, que el 1959, quan ja s'havia abandonat la lluita armada, va decidir emprendre una perillosa incursió a Espanya amb quatre companys més, travessant rius i muntanyes i perseguits per un regiment de la Guàrdia Civil en un "tour de force" trepidant. És una coproducció de TV3 i Mínima Films.

Roger Casamajor protagonitza 'Quico Sabaté: sense destí', de Sílvia Quer 
Roger Casamajor protagonitza "Quico Sabaté: sense destí", de Sílvia Quer 

 

Anar al contingut