Una pel·lícula entranyable que parla de la nostra història

"La llum d'Elna" de Sílvia Quer, s'estrena a TV3

Divendres 31 de març, a les 21.55, TV3 va estrenar el telefilm "La llum d'Elna": la captivadora i fascinant història d' Elisabeth Eidenbenz. Aquesta mestra i infermera suïssa va arribar l'any 37, durant la Guerra Civil Espanyola, als camps de refugiats del sud de França com a voluntària per ajudar les mares i els nens. En aquests camps, les mares embarassades estaven condemnades a perdre les criatures a causa del fred, la desnutrició o les malalties, i s'arriscaven a morir en el moment del part. Amb 21 anys, Elisabeth va remoure cel i terra per convertir un palauet d'Elna, abandonat, en una maternitat per acollir totes les refugiades republicanes durant un temps. Amb ajuts econòmics provinents de donacions de voluntaris de tot Europa, va fundar la Maternitat d'Elna, i va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes, a la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones entre 1939 i 1944. Elisabeth va salvar, així, 597 nadons d'una mort segura i va crear un espai de pau, una llum d'esperança enmig de tant d'horror. Quan va començar la Segona Guerra Mundial, Elisabeth va decidir desobeir la neutralitat suïssa i va obrir les portes de la maternitat també a mares jueves.

El repartiment de la pel·lícula l'encapçalen l'actriu suïssa Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnín i Natalia de Molina. Les acompanyen Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stéphanie Schneider i Marie-Christine Friedrich. 

"La llum d'Elna" va guanyar el premi a la millor ficció espanyola en l'última edició del Festival des Créations Télévisuelles celebrat a Luchon, França. A més, Swissperform (grup suís de fundacions culturals que promouen la cultura suïssa) i les Journées de Soleure van atorgar el premi Film de Télévision Suisse 2017 a la protagonista del llargmetratge, Noémie Schmidt. La pel·lícula és una coproducció de Distinto Films, amb la coproducció de Televisió de Catalunya, Radio Télévision Suisse, Producciones Cibeles, Radio Televisión Española i Bohemian Films, amb la participació de Canal Sur Radio y Televisión, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Creative Europe - Media Programme of the European Union, Office fédéral de la culture/Media Desk Suisse, Cinéforom i la Loterie Romande.

 

Fitxa tècnica i artística:


Direcció: Sílvia Quer.
Guió: Margarita Melgar.
Producció executiva Distinto Films: Miriam Porté.
Producció executiva TVC: Susanna Jiménez i Cruz Rodríguez.
Intèrprets: Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnín, Natalia de Molina, Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz i Pep Anton Muñoz, entre d'altres.
Direcció de fotografia: Sergi Gallardo.
Música: Federico Jusid i Lucio Godoy.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut