Madrid

Detinguts 31 policies locals de Coslada, a Madrid, acusats d'extorsió en bars de copes i comerços

La Policia Nacional ha detingut 31 agents de la Policia Local de Coslada, a Madrid, per un delicte d'extorsió i coaccions a bars d'oci nocturn, prostitutes i comerços. Entre els detinguts, hi ha l'oficial en cap de la Policia Local, que ja havia estat absolt per tres delictes de detenció il·legal l'any 2003. Aquestes detencions s'emmarquen dins la segona fase d'una operació que va començar amb la investigació d'una màfia d'origen romanès relacionada amb la prostitució. Aquesta investigació va determinar que hi havia una relació entre aquesta màfia i alguns policies locals de Coslada. Aquest matí s'han fet alguns registres a la seu de la Policia Local i al domicili de l'oficial en cap.

Actualitzat

L'Ajuntament de Coslada havia rebut queixes verbals dels propietaris de bars i veïns sobre l'actuació d'alguns policies locals, però com que no es van presentar denúncies el Consistori no va actuar, tot i tenir coneixement que les actes d'inspecció no s'emplenaven correctament. Així ho ha reconegut el regidor de Seguretat i tinent d'alcalde de Coslada, Antonio Murillo, que ha explicat que dels 31 detinguts probablement només seran imputats "uns onze".

Murillo ha assegurat que entre els detinguts no hi ha cap càrrec municipal i que els que resultin imputats per la justícia per un delicte d'extorsió seran suspesos de feina i sou.

Anar al contingut