Madrid

El Congrés aprova demanar que la tauromàquia sigui declarada Patrimoni Cultural per la UNESCO

Amb els vots del PP i UPN i les abstencions de PSOE i UPyD, la cambra baixa ha aprovat la proposició de llei, que ara passarà al Senat, últim tràmit necessari per convertir-la finalment en llei. Els portaveus de PSOE, CiU i Esquerra estan convençuts que això no farà que tornin les corrides de toros a Catalunya.

RedaccióActualitzat
La comissió de Cultura del Congrés ha aprovat aquest dimecres la iniciativa per protegir les corrides de toros, a través de la proposició de llei que busca que la tauromàquia sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La mesura ha tirat endavant amb els vots del PP i UPN, que han rebutjat les esmenes presentades per la resta de formacions polítiques, i les abstencions del PSOE i UPyD. La resta de grups han votat en contra. Després de l'aprovació a la cambra baixa, la proposició passa ara al Senat, últim tràmit necessari per tal de convertir-la finalment en llei.

Aquesta proposició de llei és conseqüència d'una iniciativa legislativa popular, promoguda per la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya, que va arribar al Congrés amb el suport de 600.000 signatures, entre les quals hi ha les de Mariano Rajoy, Esperanza Aguirre, Mario Vargas Llosa i Joaquín Sabina.

La proposta inicial pretenia declarar els toros com a Bé d'Interès Cultural per tal d'evitar que es poguessin prohibir en algunes autonomies, com va passar a Catalunya. Tanmateix, en les seves esmenes parcials, el PP ha apostat per declarar la tauromàquia com a Patrimoni Cultural Immaterial. Concretament, els populars insten el govern a donar l'"impuls als tràmits necessaris per a la sol·licitud de la inclusió de la tauromàquia en la llista representativa del Patrimoni Cultura Immaterial de la Humanitat".

Malgrat la decisió de la comissió de Cultura, els portaveus de PSOE, CiU i Esquerra s'han mostrat convençuts que això no farà que tornin les corrides de toros a Catalunya.
Anar al contingut