Un grup de funcionaris protesta a la Castella, a Madrid. (Foto: EFE). (Foto: EFE)
El sindicat de funcionaris considera que la pressió dels treballadors ja ha fet moure fitxa a l'administració. (Foto: EFE). (Foto: EFE)
Madrid

Els funcionaris tornen a sortir al carrer contra l'"atracament" del govern espanyol

Un dels col·lectius directament afectats per les retallades anunciades pel govern de Mariano Rajoy, el dels funcionaris, ha convocat concentracions als centres de treball. Se n'han fet a totes les administracions públiques durant les parades reglamentàries.

RedaccióActualitzat
Un dels col·lectius directament afectats per les retallades anunciades pel govern de Mariano Rajoy, el dels funcionaris, ha convocat concentracions als centres de treball. Se n'han fet a totes les administracions públiques durant les parades reglamentàries. La més nombrosa ha estat a Madrid, a la zona de Nuevos Ministerios. Allà, uns 150 funcionaris han tallat per segon dia consecutiu al passeig de La Castellana.

CCOO ha denunciat que les retallades, que qualifiquen d'"atracament", s'han imposat amb absolut menyspreu a la negociació col·lectiva. Els sindicats asseguren que estan estudiant mesures jurídiques, com recursos d'inconstitucionalitat, i mesures de força com aturades parcials i generals, si fos necessari.

"El Consell de Ministres aprovarà que els empleats públics som els culpables del dèficit i ja està bé que sempre siguem nosaltres els que tinguem la culpa del dèficit i d'allò dolent del país", ha assegurat el vicepresident nacional del sindicat de funcionaris CSI-F, Pepe Navarro.

Ahir, centenars de persones ja van protestar a Barcelona. La mobilització, pacífica, va obligar a tallar carrers cèntrics de la capital catalana. La concentració, convocada pels principals sindicats catalans de la funció pública, va estendre la queixa a la resta de treballadors de la societat, per la qual cosa entén que és un abús en els drets socials.


A Lleida, uns 200 funcionaris de les diferents administracions s'han concentrat aquest migdia a la plaça de la Paeria. Amb consignes lamentant la criminalització del sector públic i xiulades s'han queixat de les últimes retallades del govern espanyoll. La manifestació s'ha acabat a la subdelegació del govern, on han fet crides a continuar mobilitzant-se contra el que creuen que és un retrocés de l'estat del benestar i la democràcia.

Anar al contingut