Los Angeles

Whitney Houston, "La veu" apagada per l'addicció

Nascuda a Newark, New Jersey, el 9 d'agost del 1963, Whitney Houston era coneguda com "La veu" gràcies a la seva excel·lent qualitat vocal. Aquesta eina li venia de família. La seva mare era cantant de gospel i folk-blues i el seu pare dirigia un cor mixt de gospel. A més, era neboda de Dionne Warwick i i la seva padrina era Aretha Franklin.

RedaccióActualitzat
La carrera de Whitney Houston arrenca 37 anys abans de la seva mort. Va entrar al món de la fama l'any 1985 amb l'àlbum que portava el seu nom. En va vendre 30 milions de còpies, i es va convertir en l'àlbum debut amb més vendes d'una intèrpret femenina.

Al llarg de la seva carrera, Houston va treure set àlbums d'estudi, tres bandes sonores i diverses recopilacions a més d'una cinquantena de senzills. La cantant nord-americana ha venut més de 150 milions de discos.

Houston també va fer algunes incursions al món del cinema, la més coneguda amb la pel·lícula "El guardaespatlles" amb Kevin Kostner. Allà interpreta el que és, possiblement, el seu èxit més recordat: el clàssic de Dolly Parton "I will always love you". El single de la cançó és un altre rècord: el més venut d'una artista femenina a la història de la música.

Houston és també l'artista més guardonada. Té dos premis EMMY, sis Grammy i 30 premis Billboard Music, entre altres. En total, 415 premis en tota la seva carrera.

Punt d'inflexió en la seva carrera va ser un tumultuós matrimoni amb el també cantant Bobby Brown, de qui es va divorciar l'any 2007, no sense haver passat pels jutjats per denunciar que li pegava. Al costat de Brown, Houston es va enganxar a les drogues: cocaïna, marihuana, alcohol. Va passar per clíniques i clíniques, però mai se'n va sortir. La seva imatge cuidada i modèlica va deixar pas a nombroses estridències en públic.

El 2009 va tornar als escenaris, breument, amb un nou àlbum, "I look to you", on en una de les cançons "Nothin' but love" diu: "Puc resistir el dolor, però la meva vida no es resumeix en això". El retorn va ser un miratge. El 2010 va haver d'anul·lar part de la gira europea per problemes de salut i el 2011 va tornar a un centre de desintoxicació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut