Madrid

La venda d'habitatges puja prop d'un 20% al gener pel final de la desgravació

Important augment de les vendes d'habitatges al gener. A Catalunya s'han venut més de 5.818 pisos, un 17% més que fa un any. Segons les dades de l'Institut d'Estadística, les vendes d'habitatges de segona mà han crescut més d'un 23%, i s'han fet prop de 3.500 operacions. Les vendes de vivendes noves han crescut un 9%. Al conjunt de l'Estat, han pujat un 19,6%. La majoria d'operacions s'han tancat a finals del 2010, però fins al gener no han estat inscrites al registre de la propietat. L'increment, per tant, s'ha d'atribuir a l'eliminació de la deducció per la compra d'habitatges a les rendes mitjanes i altes.

Actualitzat
Al gener, s'han comptabilitzat a tot l'Estat 45.013 operacions inscrites al registre de la propietat. Això suposa que les operacions de compravenda d'habitatges en taxa interanual experimenten un fort augment en el primer mes de l'any, ja que al desembre del 2010 havien baixat un 1,7%. Es trenca, doncs, la via negativa que l'indicador havia experimentat en els quatre últims mesos de l'any passat.

Pel que fa a la taxa intermensual, del gener respecte al desembre, la compravenda d'habitatges s'ha disparat un 43,1%. De les 45.013 operacions de compravenda d'habitatges registrades al gener, el 88,4% han estat sobre habitatge lliure i l'11,6%, sobre habitatge protegit.

Del total d'operacions, el 51,5% s'han fet sobre habitatges usats i el 48,5%, sobre immobles nous. L'augment més important ha estat d'habitatges de segona mà, amb una pujada del 24,3%, fins a 23.168 operacions. Pel que fa als habitatges nous, l'increment ha estat del 14,9% respecte de l'any anterior, amb 21.845 transaccions.
Anar al contingut