Bàsquet

Sònia Pascual, la jugadora i presidenta del Viladecans que supera en càrrecs Marc Gasol

El mitjà dels germans Gasol no és l'únic president-jugador del bàsquet català. La Sònia Pascual supera el seu registre com a formadora, jugadora i presidenta del Vilabàsquet Viladecans

Víctor LavagniniActualitzat

El cas de Marc Gasol, jugador de bàsquet i president del club on juga, el Club Bàsquet Girona, no és habitual però no és únic. Al bàsquet català hem trobat un altre cas. Es tracta de Sònia Pascual, presidenta i jugadora del Vilabàsquet Viladecans, equip de la Lliga femenina-2, que a més, és entrenadora de l'infantil del club.

El programa Basquetmania del canal Esport3 ha tingut l'oportunitat de parlar amb ella.

La Sònia Pascual, de 38 anys, és tutora de segon de primària de l'Escola Goar de Viladecans i professora d'educació física de cicle inicial. Entrena l'infantil femení del Vilabàsquet Viladecans de primer any, un dels 27 equips d'un club on juguen més de 300 jugadors i jugadores.

Pascual fa 23 temporades que és al club, des del 1998, any de la seva fundació. És part de la vida d'aquesta entrenadora, que ha convertit el bàsquet formatiu en una passió.

A més, és la presidenta del Vilabàsquet Viladecans.

"En soc presidenta des de fa dues temporades. És un càrrec que agafo amb moltes ganes. Estic molt motivada i amb ganes de fer moltes coses. El moment ha estat difícil per la pandèmia, però estic amb forces i amb molta il·lusió."

La Sonia Pascual en el despatx del Vilabàsquet Viladecans exercint de presidenta.
La Sònia Pascual en el despatx del Vilabàsquet Viladecans exercint de presidenta

És, també, jugadora sènior de l'equip de Lliga Femenina 2, líder de la categoria. Juga la seva vintena temporada. És la veterana d'un equip molt jove i comparteix els objectius de competir amb la resta de les seves companyes.


Sònia Pascual entrenant-se amb les seves companyes d'equip.

El seu entrenador, Enric González, ens descriu el que representa Sònia Pascual al Vilabàsquet Viladecans.

"És l'ànima, és el cor, és l'ídol de les nenes petites. Tothom la coneix. És entranyable. És afectuosa amb els petits, respectada pels grans. És la part fonamental perquè tot això funcioni."

 

Per si no en tenia prou del bàsquet, la Sònia també té temps de formar part de l'Assemblea General de Clubs de la Federació Catalana de Bàsquet. Tot un exemple a seguir dins del món del bàsquet català per la seva dedicació i humilitat, tot i que a vegades, els titulars i les imatges sel's emporten altres.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut