Bàsquet

Pau Gasol culmina una carrera de llegenda

El de Sant Boi es converteix en el primer jugador de l'estat espanyol a entrar al reconegut Saló de la Fama

Actualitzat

Pau Gasol és des d'aquesta matinada membre del club més selecte del món del bàsquet. Ha entrat al Saló de la Fama, al costat de grans llegendes d'aquest esport, i es converteix en el primer jugador de l'estat espanyol a aconseguir-ho. Amb 43 anys, el de Sant Boi tanca un 2023 memorable, després que els Lakers li retiressin la samarreta amb el número 16 el mes de març passat.

Gasol, amb vestit fosc i visiblement emocionat, ha tingut paraules d'agraïment per a la seva família i, també, per al seu germà Marc, present a la cerimònia.

"Molta gent ha contribuït a fer que jo sigui aquí, però ningú com la meva família. Els meus estimats pares em van introduir en el bàsquet, tots dos jugaven a nivell amateur. Mai us perdíeu un partit, em portàveu a entrenar després de treballar. El vostre compromís i els vostres sacrificis m'han animat i motivat."

"Amb en Marc hem jugat junts molts campionats, hem guanyat medalles i crec que som els únics germans que han estat traspassats l'un per l'altre. De bojos. I hem experimentat una de les coses més especials de la nostra carrera, que va ser el salt inicial a l'All-Star del 2015. Realment increïble."

El pivot ha recordat la seva trajectòria a l'NBA i ha tingut paraules d'agraïment per als seus entrenadors i amics. Ara bé, el moment més emotiu de la nit ha estat quan s'ha recordat del seu "germà" Kobe Bryant, que va morir en un accident d'helicòpter el 2020.

"Vaig poder conèixer la persona que va elevar el meu joc com ningú, que em va ensenyar el que es necessita per arribar al nivell més alt, que em va demostrar com de durament has de treballar i la mentalitat que has de tenir per ser millor."

"No seria aquí sense tu, germà. No hi ha res que desitjaria més que tenir-te avui amb nosaltres, a tu i a la Gigi (la seva filla que també va morir en l'accident). Et trobo a faltar i t'estimo."

Unes paraules molt aplaudides pel Naismith Memorial Basketball de Springfield, on era present Vanessa Bryant, la viuda de Kobe.

Nit memorable per al bàsquet europeu

A més de Pau Gasol, l'alemany Dirk Nowitzki i el francès Tony Parker també han entrat al Saló de la Fama en una nit màgica i històrica per al bàsquet europeu. Tots tres han estat jugadors clau per a la internacionalització de l'NBA i s'han convertit en referents de l'actual generació d'europeus que està triomfant a la millor Lliga del món, entre la qual figuren estrelles com Luka Doncic, Nikola Jokić o Giannis Antetokounmpo.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut