Messi i Pelé, dos mites del futbol
BARÇA

Messi deixa enrere el rècord històric de Pelé

Amb el gol marcat contra el Valladolid, l'argentí ja ha superat Pelé com el jugador de la història que més gols ha fet amb la mateixa samarreta: 644

Francesc LatorreActualitzat

Igualat contra el València, superat contra el Valladolid. Al Nuevo Zorrilla, Leo Messi no ha fallat i ha deixat enrere la fita històrica de Pelé com a jugador amb més gols amb la samarreta d'un sol club. Aquest honor corresponia, des del 1974, a Pelé, que en va fer 643 amb el Santos. Ha hagut de passar gairebé mig segle per a que algú arrabassés aquesta corona a "O' Rei". Messi ja en suma, amb el d'avui, 644. Qui sap si haurem d'esperar 50 anys més per veure una cosa similar o si ja no passarà mai més... Repassem algunes de les dades relacionades amb aquesta fita de Messi:

- El primer gol: Messi va marcar la primera diana amb el Barça l'1 de maig de 2005. Va ser al Camp Nou, contra l'Albacete, i amb assistència de Ronaldinho. Va ser una vaselina deliciosa sobre la sortida de Raúl Valbuena.

Ronaldinho va assistir Messi en el seu primer gol com a blaugrana

- El primer hat-trick: l'argentí no podia triar millor rival per a marcar el seu primer hat-trick. La víctima va ser el Reial Madrid, en partit de Lliga a l'estadi barcelonista. El partit va acabar amb empat a 3 i Messi va fer els tres gols dels culers. En total, ha fet 41 hat-tricks.

- Sis pòquers i un repòquer: en sis ocasions Messi ha marcat 4 gols en un sol partit (la darrera, contra l'Eibar, a la lliga 2019-2020). En una ocasió Messi va fer cinc gols en una sola nit. Va ser en Lliga de Campions contra el Bayer Leverkusen l'any 2012.

- A pilota parada: Messi ha marcat 80 gols de penal i 52 de falta directa.

L'espectacular xut de falta de Messi contra el Liverpool (Reuters)

- Per competicions: Messi ha fet 450 gols a la Lliga, 118 a la Champions League, 53 a la Copa del Rei, 3 a la Supercopa d'Europa, 5 al Mundial de Clubs i 14 en partits de la Supercopa d'Espanya.

- Pitxitxi de la Lliga: els gols que ha marcat en la competició domèstica li han servit per guanyar 7 vegades el guardó al màxim golejador. La temporada 2011-2012 va fer 50 gols! També ha estat cinc vegades el màxim golejador de la Champions League. I sis vegades ha estat distingit amb la Bota d'Or.

- Les victimes preferides: el Sevilla (37 gols en 39 partits), Atlètic de Madrid (32 gols en 41 partits), València (29 gols en 35 partits) i Reial Madrid (26 gols en 44 partits) són els equips que han encaixat més gols de l'argentí.

Messi ha necessitat 749 partits per desbancar Pelé. El brasiler va fixar el rècord amb 34 anys, Messi l'ha superat amb 33. De la decisió de Messi de quedar-se al Barça o marxar dependrà que l'argentí allargui més o menys aquesta estadística històrica.

 

Anar al contingut