La FIA ha anul·lat moltes voltes per superar els límits de pista
La FIA ha anul·lat moltes voltes per superar els límits de pista (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen s'imposa en una qualificació marcada pels límits de pista

El pilot neerlandès ha estat el més ràpid per davant dels Ferrari i Lando Norris, amb Fernando Alonso setè

Redacció Esport3Actualitzat

Spielberg ha viscut una qualificació esbojarrada no per mal temps ni per cap accident, sinó pels límits de pista. La FIA s'ha posat seriosa i no ha permès cap maniobra en fals. Qualsevol límit de pista superat, per poc que fos, suposava l'anul·lació del temps de volta.

Max Verstappen, Fernando Alonso, Carlos Sainz, Charles Leclerc... tots s'han vist perjudicats. El que més, Checo Pérez. El mexicà sortirà des de la 15a posició tot i haver marcat el segon millor temps al final de la Q2. Pérez, molt qüestionat darrerament, se l'ha jugat en el moment clau i li ha sortit creu.


"Això és ridícul"

Qualsevol cotxe que posés les quatre rodes sobre el piano, per poc que fos, era penalitzat. Un fet que, per les característiques dels dos últims revolts de Spielberg, s'ha produït en moltes ocasions. El líder del Mundial, Max Verstappen, ha esclatat per ràdio i ho ha deixat clar: "Això és ridícul." La situació ha indignat a més d'un pilot, i és que en total s'han eliminat fins a 47 voltes de qualificació.


Mala qualificació per a Alonso

Les millores que Aston Martin va mostrar al Canadà no s'han fet visibles en aquest Gran Premi d'Àustria. Fernando Alonso no ha tingut un bon divendres i sortirà des de la setena posició, el segon pitjor lloc a la graella de sortida aquesta temporada. Per davant seu s'han situat Lance Stroll i Lewis Hamilton.

Millor li han anat les coses al McLaren de Lando Norris, que s'ha mostrat molt competitiu, almenys a una sola volta. El britànic ha estat quart per darrere dels dos Ferrari, que s'han situat molt a prop de Max Verstappen.

El líder del Mundial, però, ha fet una darrera volta màgica per marcar un temps insuperable que el situa a la pole position diumenge. Aquest dissabte l'acció se centrarà en la qualificació per a la cursa esprint, que es farà a la tarda.

Anar al contingut