Jocs Olímpics

Marta Domínguez ensopega i es veu obligada a abandonar la final dels 3.000 m obstacles

La jornada atlètica d'aquest diumenge a Pequín ha estat de nou poc propícia per als interessos dels esportistes espanyols. La imatge del dia ha estat, sense dubte, la caiguda de Marta Domínguez quan lluitava en els darrers 200 metres per la medalla de plata dels 3.000 m obstacles. De la resta de resultats cal destacar l'or de la romanesa Constantina Tomescu en la marató i el triplet jamaicà en la final dels 100 metres. En homes, Juan Carlos Higuero serà l'únic representant espanyol en la final dels 1.500.

Actualitzat

Una caiguda en el penúltim obstacle ha privat l'espanyola Marta Domínguez d'entrar en la lluita per les medalles en la final dels 3.000 obstacles. Domínguez ha abandonat després d'ensopegar i veure esfumades les seves possibilitats en una cursa que, finalment, ha guanyat la russa Gulnara Galkina-Samitova amb un nou rècord del món de 8:58.81.

Aquesta matinada també s'ha disputat la marató femenina, una de les proves més emblemàtiques del programa dels Jocs. La romanesa Constantina Tomesu ha guanyat la cursa amb un temps de 2 hores 26 minuts i 44 segons. Segona ha estat la keniana Caterin Dereba, campiona del món l'any passat a Osaka. El bronze se l'ha endut la xinesa Zhou Chunxiu. Una de les favorites, la veterena Paula Radcliffe, plusmarquista mundial de marató, ha finalitzat en la posició 23 i segueix renyida amb els Jocs Olímpics. L'atleta d'origen cubà Yesena Centeno ha acabat 45a i ha estat l'espanyola més ben classificada.

Bekele s'emporta els 10.000 metres

L'atleta etíop Kenenisa Bekele s'ha imposat a la final dels 10.000 metres marcant un nou rècord olímpic (27:01:17). Bekele ha corregut tota la cursa amb el grup capdavanter i s'ha distanciat dels seus rivals amb un potent canvi de ritme a 500 metres de la meta. En segona posició ha entrat el també etíop Seleshi Sihine. Ha completat el podi el kenià Micah Kipkemboi. L'especialista en llarga distància, Haile Gebreselassie, ha acabat sisè.

Triplet jamaicà en els 100 metres

Si un jamaicà, Usain Bolt, és l'home més ràpid del món, en dones és també una jamaicana la campiona olímpica dels 100 metres. La jove Shelly-Ann Fraser ha guanyat la prova reina amb un temps de 10.78 per davant de les seves compatriotes, Sherone Simpson i Kerron Stewart, plata i bronze respectivament amb, curiosament, el mateix temps, 10.98.

L'espanyola Onya passa a les semifinals dels 100 tanques

En els 100 tanques femenins, la nigeriana nacionalitzada espanyola Josephine Onya s'ha classificat per a les semifinals amb el millor temps.

Forcadell, eliminada

La tortosina Laia Forcadell, campiona d'Espanya dels 400 metres tanques, ha quedat eliminada en primera ronda dels Jocs en ser setena i última en la seva sèrie. La catalana ha marcat un temps molt per sota dels seus millors registres i ha vist com la seva participació en la prova acabava tot just en l'inici.

El salt d'alçada es queda sense espanyols

El campió d'Espanya del salt d'alçada, Javier Bermejo, ha quedat eliminat en la qualificació en saltar només 2,20 quan necessitava superar els 2,32 o situar-se entre els 12 primers.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut