Jocs Olímpics

Usain Bolt guanya l'or en els 100 metres amb gran suficiència i un nou rècord del món

Usain Bolt és el nou fill del vent. El velocista jamaicà s'ha penjat l'or en la prova reina de l'atletisme en guanyar amb insultant autoritat una final de 100 metres que no ha tingut ni un bri de l'emoció que se n'esperava. Bolt no només ha guanyat sinó que en els darrers deu metres ha afluixat el ritme i no obstant això ha marcat un nou rècord del món amb un crono de 9.69. La plata i el bronze han estat per a Richard Thompson, de Trinitat i Tobago, i per a Walter Dix, dels EUA. L'altre gran favorit de la final, Asafa Powell, només ha pogut ser cinquè.

Actualitzat
El tan esperat duel entre jamaicans en la final dels 100 metres ha acabat convertint-se no tan sols en un monòleg, sinó en tota una exhibició insultant d'Usain Bolt. El velocista s'ha penjat l'or imposant-se amb autoritat, contundència i una claríssima superioritat. I és que tan aclaparadora ha estat l'actuació de Bolt que el corredor s'ha deixat anar en els últims deu metres i ha creuat la meta amb els braços oberts, conscient que era el guanyador. Tot i aquest relaxament final, Bolt ha polvoritzat el rècord del món de la prova que ell mateix posseïa i ha estabert un nou crono de 9.69. Quin podria haver estat, doncs, el temps si no s'hagués relaxat. 

Tyson Gay es queda fora de la final

Hores abans, Tyson Gay ha donat la sorpresa negativa del dia en quedar-se fora de la final després de ser cinquè de la segona semifinal disputada aquest dissabte. El nord-americà, actual campió mundial dels 100 i els 200 metres, ha estat molt per sota del seu nivell habitual i s'ha acomiadat de les medalles. Cal recordar que el nord-americà no competia des de feia un mes i mig per culpa d'una lesió muscular que es va fer en les proves de selecció per als Jocs dels EUA. Com a conseqüència d'aquestes molèsties Gay no va poder classificar-se per a la prova dels 200 metres i, per tant, tampoc competirà en aquesta prova a Pequín.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut