Motociclisme

Marc Márquez es proclama campió del món de 125 cc en ser quart al GP de València

Marc Márquez no va fallar i aquest diumenge es va guanyar un lloc de prestigi en l'Olimp del motociclisme en proclamar-se amb només 17 anys campió del món de 125 cc. Malgrat que arrencava des de la "pole", el cerverí va córrer pensant més en el títol que no pas en la cursa, limitant-se a controlar els rivals i intentant no cometre errors. El català va deixar que Smith s'escapés en solitari cap a la victòria i ni va lluitar per entrar en un podi que, finalment, va ser ocupat per Nico Terol i Pol Espargaró. Amb aquest resultat Márquez es converteix en el segon pilot més jove de tota la història que guanya un Mundial.

Actualitzat
Segurament Marc Márquez va guanyar el Mundial a Estoril en una cursa que ja ha passat a la història com una de les que més i millor es recordaran en el vuitè de litre. Aquell agònic i sofert triomf va deixar el cerverí en una posició immillorable per proclamar-se campió i aquest diumenge, a Xest, va fer bons tots els pronòstics. 

El català en tenia prou de ser vuitè i, malgrat sortir des de la "pole", va protagonitzar una cursa serena, molt intel·ligent. Mentre que l'objectiu de Terol -l'altre candidat al títol- era córrer al límit per intentar provocar una errada de Márquez, el lleidatà va pilotar amb molt de cap, sense cometre errors ni córrer riscos innecessaris.

Així va ser com després d'una sortida carregada de nervis, Márquez es va limitar a veure des de la tercera plaça la sortida llampec de Bradley Smith. Terol va seguir la roda del seu company d'equip i el cerverí, tercer, va anar-li al darrere. Ràpidament va quedar clar que el ritme de català era per poder lluitar per la victòria, però Márquez es va limitar a mantenir la distància amb el d'Alcoi. 

Assegurant el títol

El pilot anglès es va escapar i ningú va poder evitar que en l'última cursa abans de fer el salt a Moto2 s'adjudiqués el seu primer triomf de la temporada. Terol i Márquez van veure com Pol Espargaró els atrapava venint llançat des del darrere. Va ser aleshores quan el pilot d'Emili Alzamora va evitar entrar en qualsevol pugna i va deixar passar clarament el de Granollers. Espargaró, poc després, va superar Terol mentre Márquez, amb la cursa ja decidida i mig títol sota el braç, va alentir el ritme fins a creuar la línia de meta en la quarta posició, al darrere d'Espargaró i Terol. 

Amb aquest resultat, Marc Márquez -deu victòries i dotze "pole" aquesta temporada- es va proclamar campió del món en una fita que el converteix en el segon pilot més jove que assoleix un Mundial, només superat per Loris Capirossi. A més, Márquez supera Pedrosa com el català -també l'espanyol- més jove que guanya un campionat i se suma a Sito Pons, Àlex Crivillé, Emili Alzamora, el mateix Pedrosa i Toni Elias en l'elit del motociclisme del nostre país. La pròxima temporada, Márquez competirà en Moto2.

Festa a la capital de la Segarra

Avui Cervera estarà de festa per celebrar la gesta de Marc Márquez. Està previst que s'hi faci una caravana de motos des del restaurant La Teca fins a la plaça de l'Ajuntament. Els actes començaran a les vuit del vespre. 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut