Sara Björk Gunnarsdottir va recórrer a la FIFA per reclamar (Reuters)
Futbol

L'Olympique de Lió, obligat a indemnitzar Sara Bjork Gunnarsdottir per l'embaràs

El campió d'Europa haurà d'abonar 82.000 euros corresponents al que no li va pagar quan estava de baixa per embaràs i maternitat

Redacció Esport3Actualitzat

La jugadora islandesa Sara Bjork Gunnarsdottir ha revelat que el Tribunal de futbol de la FIFA va haver d'intervenir perquè el seu club, l'Olympique de Lió, li pagués les mensualitats que li devia de quan va estar embarassada durant l'any 2021. El Lió, vigent campió d'Europa, ha hagut de pagar al voltant de 82.000 euros a la jugadora escandinava, que actualment milita a la Juventus.

"És part dels meus drets i és incontestable, fins i tot per un club tan gran com l'Olympique de Lió. La decisió de la FIFA dona una garantia financera a les jugadores que volen ser mares durant la seva carrera."  

 

 

Gunnarsdottir ha revelat aquesta situació a The Players Tribune. La resolució de la FIFA va arribar al maig, però fins ara tota la situació s'havia mantingut en secret. El sindicat de futbolistes Fifpro, que ha acompanyat la jugadora durant el procés, parla d'una "decisió històrica".  

 

Anar al contingut