Iglesias Villanueva, en una imatge d'arxiu (EFE)
Primera Divisió

Iglesias Villanueva demana disculpes pel seu error en el Cadis-Elx

Publica una carta oberta per demanar perdó

Redacció Esport3Actualitzat

Iglesias Villanueva, l'àrbitre del VAR en el Cadis-Elx i responsable de l'error escandalós que va donar per bo el gol de l'equip il·licità, ha explicat com se sent en una carta oberta de disculpa.

El col·legiat lamenta l'equivocació i demana perdó, però no explica què va passar en la revisió de la jugada. També carrega contra aquells que han aprofitat les circumstàncies per dubtar de l'honestedat dels àrbitres.

"Després del que ha passat en el Cadis-Elx de la jornada 17 de Primera Divisió i la posterior allau de comentaris, crítiques i elucubracions sobre el tema, he sentit la necessitat, amb el suport del CTA, de redactar aquest escrit per expressar el meu sentir. És fàcil i difícil a la vegada pronunciar aquestes paraules, igual que obvi i dolorós: m'he equivocat."

"No em ve de gust fer servir un discurs autòmat per dir coses del tipus: tots ens equivoquem, els jugadors també erren, els entrenadors... Prefereixo escriure des de la sinceritat absoluta del que sento i sense caure en el victimisme, que és una cosa que detesto. I el que sento és enuig, cabreig, dolor i contrarietat amb mi mateix per l'errada comesa."

"Sento també que un error serveixi per criticar durament el treball del CTA i tots els companys àrbitres on la professionalitat, honestedat i exigència i autocrítica és l'única manera d'entendre la nostra professió."

"Sento que una mala decisió hagi perjudicat al Cadis i demano disculpes a l'entitat i a l'afició que sempre m'han tractat amb molt respecte."

"Sento que es qüestioni cada cap de setmana, gairebé de forma diària, l'honestedat i la independència dels àrbitres i les seves decisions. Des que em dedico a aquesta professió mai he rebut la més mínima insinuació o ingerència de cap tipus en aquest sentit. Posar en dubte això últim genera un clima de desconfiança i de crispació impossible per al desenvolupament de la nostra feina que crec que ningú no mereix en el futbol espanyol."

"I sento i no entenc que s'hagi utilitzat aquesta jugada per parlar i criticar altres qüestions relacionades amb l'RFEF que res tenen a veure amb l'error comès i que a mi sincerament se m'escapen. Em dedico a l'arbitratge i el meu únic interés és millorar i intentar fer bé la meva feina com qualsevol treballador de qualsevol empresa."

"Soc esportista i accepto quan erro, i en aquest cas l'error ha estat meu i de ningú més. El CTA ens facilitat els mitjans necessaris perquè desenvolupem la nostra feina de la millor manera i nosaltres hem de prendre decisions. M'he equivocat, no hi ha més lectura que aquesta."

"Per últim, no soc partidari que els àrbitres parlem de jugades o expliquem els nostres errors, però segurament per l'excepcionalitat de la situació, els aficionats i el futbol aquest cop ho mereixien. Qui més ha perdut en aquesta història soc jo, però, ho reitero, ningú més pot posar en tela de judici l'honestedat dels àrbitres espanyols ni la meua després de 30 anys d'implicació i professionalitat."

 

Torna a veure el resum del partit:

Anar al contingut