Del Cerro Grande rebent la protesta dels jugadors del Cadis
Del Cerro Grande rebent la protesta dels jugadors del Cadis
Futbol

El Cadis impugna el partit contra l'Elx per l'errada escandalosa del VAR

El gol de l'empat de l'equip il·licità va venir precedit d'un fora de joc d'Ezequiel Ponce no comprovat des de la sala VOR

Redacció Esport3Actualitzat

El Cadis ha informat aquest dimarts a la tarda que ha sol·licitat "a les altes instàncies federatives competents" la impugnació del partit de Primera Divisió que va disputar contra l'Elx. El club andalús demana que el partit es reprengui des del minut 81, quan els il·licitans van marcar l'1-1 en un "clamorós i flagrant fora de joc no susceptible d'interpretació".

Els gaditans fonamenten la impugnació en el fet que no es pot titllar només d'error humà, "sinó d'un greu i manifest error tècnic arbitral, motivat per l'actuació negligent i no excusable dels àrbitres de la sala VOR designats per l'RFEF que, a criteri d'aquesta entitat, no només incompleixen les regles del joc aplicables, sinó que van passar per alt la normativa vigent respecte als principis i procediments regulats en el protocol VAR". 

Una errada escandalosa

L'error del VAR en el Cadis-Elx va ser dels gruixuts. En el minut 81, amb 1-0 a favor del Cadis, l'Elx va fer el gol de l'empat gràcies a Ezequiel Ponce. Aquest gol, però, hauria d'haver estat anul·lat perquè precisament el mateix Ponce estava en fora de joc a l'inici de la jugada. Una acció que l'àrbitre Del Cerro Grande i els seus assistents de camp no van detectar. El VAR, però, sí que tenia les eines per intervenir-hi i avisar el col·legiat.

Torna a veure el resum del partit:

Sorprenentment, l'àrbitre de VAR, Iglesias Villanueva, i els seus ajudants no van informar l'àrbitre de camp del fora de joc de Ponce. Quan es va reprendre el joc, ja no hi havia res a fer. El partit va acabar amb empat a 1, i la polèmica estava servida. De fet, el mateix Del Cerro Grande va reconèixer l'error a Sergio González, entrenador del Cadis, només acabar el partit.

"He anat a parlar amb Del Cerro Grande i m'ha demanat disculpes pel gol. És un error molt gros. La sensació és que han revisat una falta i no el fora de joc. El VAR, si val per a alguna cosa, ha de ser per al fora de joc."

La gravetat de l'assumpte es pot resumir amb una imatge impactant, la de l'assistent de Del Cerro Grande, Guadalupe Porras, entrant al seu vestidor plorant, ja conscient de l'error comès pel seu company de VAR.

El president del Cadis carrega contra Rubiales

Un dels primers a reaccionar va ser el president del Cadis, Manuel Vizcaíno, davant dels micròfons del programa "El pelotazo", de Canal Sur. Vizcaíno va carregar directament contra el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales.

"El senyor Rubiales ens deu uns quants punts. Menys Supercopes a l'Aràbia i més arreglar el VAR. Estic esperant que em tornin els dos punts que ens han robat."

La RFEF intervé

Des del Comitè Tècnic d'Àrbitres reconeixen l'error com a "imperdonable" i la RFEF ha emès un comunicat on demana que s'apliqui el fora de joc semiautomàtic, qualificant-lo d'alternativa al VAR i d'infal·lible. A més a més, han anunciat que els àrbitres Iglesias Villanueva i Díaz de Mera, que eren a la sala VOR durant el Cadis-Elx, deixen d'arbitrar el Llevant-Atlètic de Madrid i Vila-real-Reial Madrid respectivament a la Copa del Rei, com estava previst inicialment.

Anar al contingut