Eurolliga

El Regal Barça cau a Belgrad en una pròrroga d'infart (67-66) i perd la imbatibilitat a l'Eurolliga

El Regal Barça va perdre a Belgrad (67-66) i suma així la primera derrota a l'Eurolliga. Tenallats per un ambient infernal a les graderies, els blaugranes es van veure impotents davant d'un equip serbi que va sortir a totes. El poc encert en atac i una defensa massa tova llastraven els culers. Al descans, 35-24 per al Partizan. Els homes de Xavi Pascual van renéixer al tercer quart, van remuntar i, després d'un final d'infart, es va arribar a la pròrroga, on els serbis es van acabar imposant amb polèmica. El Barça ha presentat al·legacions a l'acta arbitral i reclama que l'escombrada d'un jugador del Partizan en l'últim tir de Mickeal és il·legal.

La pressió del Pionir va desdibuixar el Regal Barça, que va trigar 20 minuts a entrar en el partit: 20% en tirs de camp -5 de 25-, 24 punts anotats, el 50% des de la línia de tirs lliures. El 10-0 inicial va ser un trampolí per al coratjós Partizan, que sempre va dur la iniciativa contra un Barça desconcertat que va arribar a perdre de 13 en el minut 17. Els blaugranes es van mantenir amb els seus 12 tirs lliures convertits, i el seu referent, Navarro, va arribar al descans amb una valoració de menys 9 (35-24).

Reacció blaugrana

A la represa, Ricky va dinamitzar el seu equip, va imprimir velocitat i intensitat i el Barça es va recuperar: un triple de Basile empatava el partit a 40 en el minut 26, un altre de Lorbek avançava els catalans per primer cop. El parcial de 8-23 del tercer quart capgirava el partit, amb Navarro intimidat pels àrbitres i carregat amb quatre personals.

Final polèmic i d'infart

El Regal Barça es va deixar anar, es va avançar de nou 6 minuts abans del final. El Partizan semblava grogui, però l'equip de Dusko Vujosevic va dosificar un 12-0 en tres minuts que feia aixecar Sasha Djordjevic del seient. Dos tirs lliures de Navarro i un triple de Lakovic van empatar el partit a 61 i van forçar la pròrroga.

I al final, polèmica. A l'últim segon de la pròrroga, Pete Mickael fa un llançament que sembla que va a dins, però finalment el cèrcol escup la pilota i, amb el rellotge a zero, el local Roberts la toca. Una acció que el Barça va reclamar com a irregular perquè encara podria haver entrat. Després de minuts d'incertesa i de consultar, fins i tot, el vídeo de la jugada, els àrbitres van donar la victòria al Partizan. El Barça impugnarà el resultat del partit. De moment, després de dues jornades, el Partizan és el sorprenent líder del grup.