Bàsquet

El final de temporada més atípic d'Aíto

Aíto García Reneses, es mostra alleugerit pel retorn de la lliga alemanya de bàsquet, que serà en seu única i sense públic, a partir del 6 de juny. Diu però que ningú està acostumat a estar quinze dies concentrat en un hotel i jugar cada dos o tres dies

Xevi BardoletActualitzat

A partir del 6 de juny, el món basquetbolístic posarà el focus en l'Audi Dome de Munic. S'hi reprendrà la primera competició de bàsquet europea, amb deu equips alemanys supervivents. Un és l'Alba de Berlín, vigent campió de Copa. És l'equip que dirigeix l'etern Aíto García Reneses, que necessita bàsquet ja.

"Em sento alleugerit. Molt temps sense fer res no és bo, tot i que hem pogut sortir cada dia. Anàvem amb cotxe als parcs de Berlín, feia alguna foto i a aquí casa mirava alguna sèrie. Poca cosa més."

"El bàsquet que veurem serà diferent perquè ningú està acostumat a jugar quinze dies concentrat anant de l'hotel al pavelló i res més. Jugarem un partit cada dos dies i a porta tancada."
 

Aquesta setmana l'ex tècnic del Barça i el Joventut, entre molts d'altres equips, ja ha començat a entrenar amb gairebé tota la plantilla. Se sotmeten a dos testos de coronavirus setmanals. Durant la fase final de Munic, per exemple, els concentrats no podran pitjar el botó de l'ascensor de l'hotel, i pel que fa als partits, caldrà desinfectar la pilota si surt més de dos metres lluny de la pista. Però, de moment, el que més ha sobtat al tècnic madrileny han estat les quarantenes dels seus jugadors estrangers.

"Els lands alemanys tenen la seva pròpia legislació, però és que dins de Berlín cada barri aplicava unes quarantenes diferents pels que tornaven. O d'una o de dues setmanes."


Aíto tancarà el juny la seva tercera temporada a Berlín i, amb 73 anys, és del grup de risc del coronavirus. Però el tècnic madrileny es mostra molt tranquil.

"Es parla molt de l'edat, però em trobo molt bé i no estic gens preocupat. Pel què fa al futur -acaba contracte amb l'equip berlinès- no hi penso. Era un tema que em preocupava quan tenia treinta i pocs anys. Ara no."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut