Futbol sala

El Barça guanya el Kairat (3-2) i defensarà títol europeu contra l'Sporting

Els d'Andreu Plaza s'enfrontaran als portuguesos a la final de la Lliga de Campions gràcies al hat-trick d'un Ferrao estel·lar. En l'altra semifinal, l'Sporting s'ha desfet de l'Inter Movistar per 2 a 5

Xavier Aymamí ValeroActualitzat

El Barça buscarà reeditar ceptre europeu. El vigent campió s'ha imposat per 3 a 2 a la semifinal contra el Kairat Almaty, la seva bèstia negra aquests últims anys, i jugarà la seva cinquena final de la Lliga de Campions.

A la primera part el Barça ha estat amo i senyor del partit, gaudint de les millors ocasions davant d'un Serikov inspiradíssim que no ha deixat que perforessin la porteria de l'equip de Kazakhstan. L'únic perill del Kairat ha arribat quan jugaven de 5 fent ús del porter-jugador. El Barça ha sabut tenir paciència fins a trobar el seu moment. Al minut 16, una jugada ràpida trenada pels d'Andreu Plaza ha acabat amb una passada d'Aicardo a Ferrao, que a la mitja volta ha definit a la perfecció amb un fort xut ras. El Barça feia justícia amb l'1 a 0, tot i que per ocasions el marcador hauria d'haver estat més ampli abans de marxar al descans.

El Barça disputarà la seva cinquena final europea (@FCBfutbolsala)

A la segona part, el Barça ha sortit més endollat, i al minut 21, un altre cop Ferrao, s'ha trobat amb el gol. El brasiler ha rebut la pilota d'esquena a porteria, s'ha buscat l'espai i ha perforat, de nou, la porteria del Kairat. Semblava que el Barça ho tenia encarrilat, però el conjunt kazakh no ha donat el braç a tòrcer. Diego Favero, al minut 24, ha retallat distàncies amb un xut potentíssim.

Ferrao, al minut 33, ha tornat a eixamplar distàncies amb un gol que suposava el seu hat-trick particular. Dyego ha robat la pilota en un contraatac de l'equip rival, ha obert a Aicardo i aquest cap a Ferrao, que ha rematat a plaer per fer el 3 a 1. El Kairat se l'ha jugat de 5 i s'ha trobat el segon gol del no res, al minut 34, gràcies a Fernandinho. Els blaugranes s'han fet forts al darrera i no han permès que l'equip kazakh empatés. Al final 3 a 2 i el Barça buscarà aixecar títol europeu per segon any consecutiu, el que seria el quart de la seva història.

Al final del partit, l'heroi del matx, Ferrao, s'ha mostrat molt content per la victòria, però conscient que el títol encara no s'ha guanyat.

L'Sporting derrota l'Inter a l'altra semifinal

El rival del Barça a la final serà l'Sporting de Portugal, que ha vençut a l'Inter Movistar per 2 gols a 5 a l'altra semifinal de la competició. Els portuguesos s'han mostrat molt superiors i s'han guanyat l'opció de poder lluitar pel seu segon títol europeu. Serà dilluns, a les 8 del vespre, en directe per Esport3.