El Barça goleja l'Sporting en una nova tarda de futbol espectacle (3-1)

Ni cansats ni poc brillants. El Barça va tornar a fer vibrar el Camp Nou amb una nova exhibició de futbol d'atac i possessió el dia del retorn de Quini al Camp Nou com a entrenador accidental. Els blaugrana van controlar el partit en tot moment davant d'un Sporting que va mossegar poc. Eto'o, en dues ocasions, i Alves, fent novament de lateral total, van contribuir a fer un pas més cap al títol de Lliga. Els asturians van aconseguir un gran gol aprofitant el refús d'una falta a la frontal de l'àrea de Valdés. Desena victòria consecutiva de l'equip de Pep Guardiola, que si segueix en aquesta línia ben aviat haurà de reconèixer que la Lliga és a tocar.

Pep Guardiola va plantejar el partit amb un mig del camp de control menys contundent que en altres ocasions. Iniesta, Busquets i Xavi ràpidament van donar al seu equip una possessió de pilota gairebé rècord, fregant el 80% en un quart d'hora de joc.

El domini absolut del joc va donar atacs llargs, llarguíssims, que van obligar l'Sporting a fer un gran desgast seguint la pilota. El primer avís per a la porteria de Lafuente el va fer Henry, rematant una pilota desviada per Cáceres centrada per Alves. L'uruguaià va formar parella al centre de la defensa amb Puyol per primera vegada aquesta temporada.

Un contraatac de manual després d'un córner dels asturians, conduït per Iniesta, obrint per a Henry a l'esquerra i el francès centrant a l'àrea petita per a Eto'o, es va acabar convertint en el primer gol dels blaugrana. El camerunès va tornar a inaugurar el marcador amb el gol número 100 del Barça aquesta temporada en totes les competicions.

Però el davanter africà en volia més, i després de les ocasions d'Henry i Iniesta -dos xuts llunyans- va fabricar el gol que deixava el partit gairebé sentenciat abans del descans. Messi va fer la passada per a Eto'o entre la defensa de l'Sporting, i el davanter centre va retallar l'últim defensa i la va clavar al pal llarg de la porteria. Era el 2-0 en una primera part plàcida per als blaugrana.

A la represa, el Barça va abaixar la intensitat del joc, però va continuar atacant amb un Sporting cada vegada més tancat. I és que l'equip de Manuel Preciado -que va veure la derrota des de la llotja per sanció- encara recorda els sis gols que els va deixar el Barça a la primera volta. Però ni així. Xavi, Eto'o i Messi van tornar a amenaçar, i Alves, ara ja el millor Alves, va rebre de Messi dins de l'àrea, va retallar i va foradar la porteria amb el tercer gol.

Els asturians, sense mostrar perill en atac en tot el partit, van treure petroli d'una falta a la frontal de l'àrea de Valdés per marcar el definitiu 3-1. Kike Mateo, un minut després de saltar al terreny de joc substituint Carmelo, va engaltar un xut que Valdés no va poder aturar. Puyol, que tornava després de la lesió muscular, va ser substituït per precaució i no viatjarà a la concentració de la selecció espanyola per jugar l'amistós contra Anglaterra.

L'afició del Camp Nou va marxar satisfeta després de veure la desena victòria consecutiva de l'equip, que la pròxima jornada es desplaçarà al camp del Betis per seguir sumant els punts que l'acosten al títol jornada rere jornada.