Gauff i Riba s'abracen al final del partit disputat a Nova York, amb Gilbert al fons
Gauff i Riba s'abracen al final del partit disputat a Nova York, amb Gilbert al fons
tenis

Comença l'era Coco Gauff: primer Grand Slam amb 19 anys, entrenador català i vincle amb Agassi

La jove de 19 anys, deixeble de Pere Riba des del juliol, remunta davant Sabalenka per endur-se el torneig més gran del seu país

Redacció Esport3Actualitzat

L'Obert dels Estats Units ha coronat una de les joves prodigioses del tenis mundial. Amb només 19 anys, Coco Gauff ha aixecat el seu primer trofeu de Grand Slam. La número 6 del món ha donat una alegria als espectadors de Flushing Meadows remuntant la final davant la bielorussa Sabalenka en tres sets disputats en 2 hores i 6 minuts (2-6, 6-3 i 6-2).

Una jove profeta a la seva terra que el 2022 havia perdut la seva primera gran final a Roland Garros contra una aleshores intractable Swiatek. Han canviat moltes coses des de la primavera de l'any passat, però tot sembla indicar que el punt d'inflexió en la carrera de Gauff va arribar al juliol. La tenista nascuda a Florida el 2004 va començar a treballar amb l'extenista barceloní Pere Riba, una aliança de rendiment immediat, com demostren els resultats: 18 victòries i una sola derrota i tres títols (un WTA 500 Washington, un WTA 1000 Cincinnati i el flamant US Open).

Al final del duel contra Sabalenka, segona del rànquing mundial, Gauff mirava de trobar les paraules entre l'emoció: "La fe és molt important, no reso per resultats, només demano tenir la força per donar-ho tot de mi, i que passi el que hagi de passar. Estic agraïda per aquest moment, no tinc paraules, per ser sincera."

Gilbert, l'altre polidor del diamant Gauff

Tot i ser una creient convençuda, la de Delray Beach no ho ha fiat tot a la fe. És conscient de la importància de comptar amb un bon equip d'entrenadors. A l'staff, al costat de Riba, hi destaca l'experimentat Brad Gilbert. El que va ser tècnic d'Andre Agassi i Andy Roddick és considerat un dels gurus de l'esport de la raqueta i, des d'aquest mateix estiu, també forma part de l'entorn de la campiona de l'últim Grand Slam de l'any. Un estiu que pot marcar l'inici d'una era, l'era Gauff.

Aquest diumenge a la nit, la final masculina

Anar al contingut