Tarda de vent i el cel poc ennuvolat en conjunt

El vent torna a ser protagonista durant la jornada dominical, per damunt dels núvols alts que es veuen a estones al cel. La nevada ha remès al Pirineu

Actualitzat

La dorsal de l'anticicló continua avançant cap al centre d' Europa, mentre que les baixes pressions es mantenen sobre Itàlia. El passadís de vent de nord-est s'ha fet més estret, i la ventada ha assolit el màxim d'intensitat. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per vent i per onades. L'onatge ha arribat al nivell rècord de 8.2 metres al nord de Menorca, on hi ha un avís de nivell vermell de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Mestral i tramuntana

Durant la tarda, la ventada pot localitzar-se sobre l'Empordà, després d'una primera part del dia amb cops molt forts també a punts del Pirineu i Prepirineu. Pensem que els registres màxims generals s'han donat a la matinada i el matí.

Cel variable

Esperem una tarda amb pocs canvis: alternarà el sol amb possibles núvols prims que deixaran el cel enteranyinat o emblanquinat a estones, i amb alguns núvols més compactes al vessant nord del Pirineu.

Com a conseqüència del vent, les temperatures mínimes han pujat en general i les glaçades han perdut una mica d' extensió a punts del centre i sud de Catalunya. D'altra banda, les màximes seran més baixes a l'extrem nord i similars o més altes a la resta. Els valors més alts no passaran dels 15 ºC.

I dilluns..

El vent no desapareixerà, però anirà de baixa. Les mínimes tornaran a caure a gran part del país. Entre dilluns i dimarts es reactivarà la nevada al Pirineu pel pas d'una cua frontal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut